Αρχική Επικαιρότητα Όλα ανοιχτά για νέα μέτρα, «όχι» σε lockdown λέει ο Γεωργιάδης

Όλα ανοιχτά για νέα μέτρα, «όχι» σε lockdown λέει ο Γεωργιάδης

0
Dodekanisos

Στην πορεία της πανδημίας, τα νέα μέτρα, τα pcr τεστ και την στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται, αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μιλώντας στο κανάλι του ANT1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Ωστόσο απέρριψε το μέτρο της επιστροφής σε lockdown. «Περιμέναμε την άνοδο στα κρούσματα, να έχουμε 30.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά ήρθε μια εβδομάδα νωρίτερα. Δεν υπάρχει επίπτωση και επιβάρυνση στο σύστημα υγείας. Όποιος είναι εμβολιασμένος και νοσεί από την μετάλλαξη ”Όμικρον”, έχει ήπια συμπτώματα. Σε πέντε ημέρες το περνάει, σαν κρυολόγημα. Δυστυχώς, έχουμε ακόμη και την μετάλλαξη Δέλτα. Για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας. Διότι θα έχουμε μια κορύφωση της πανδημίας. Όσο δεν μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα. Εάν τελικώς ληφθούν, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και η προστασία τους. Εγώ πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τι είπε για την εστίαση και τις επιχειρήσεις

Όσον αφορά την στήριξη επιχειρήσεων, οι οποίες μετράνε τα τελευταία δύο χρόνια μετρούν αναρίθμητα προβλήματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστούν τα μέτρα για τους πληττόμενους κυρίως στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης και των catering, που οι μεν έκλεισαν και οι δε είχαν 100% ακυρώσεις. Έχουν πληγεί πολλοί κλάδοι, αλλά όχι όλοι το ίδιο. Είναι άλλο να κλείνει ένα μαγαζί και άλλο να έχει ωράριο έως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, όπως τα καταστήματα εστίασης. Πρέπει να τα δούμε και υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της οικονομίας, καθώς έχει ξεκινήσει μια καινούρια χρονιά».

Για το πλαφόν στα pcr tests

Με τις ουρές ταλαιπωρίας να συνεχίζονται σε καθημερινή βάση ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα pcr test που έχουν «κλειδώσει» στα ιδιωτικά κέντρα στα 60 ευρώ αφήνοντας «παράθυρο» αλλαγών καθώς «θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments