Αρχική Videos Οικονόμου: Στους εμβολιασμένους το κόστος του rapid test αν χρειαστεί

Οικονόμου: Στους εμβολιασμένους το κόστος του rapid test αν χρειαστεί

0
Dodekanisos

Στους πολίτες -ακόμα και στους εμβολιασμένους- επιρρίπτει η κυβέρνηση το μπαλάκι των ευθυνών για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού

Την στιγμή που ο κορονοϊός επελαύνει, η μετάλλαξη «Όμικρον» εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και υπό την «σκέπη» της αποκάλυψης της έκθεσης Τσιόδρα – Λύτρα σχετικά με την αυξημένη θνησιμότητα των διασηλωνομένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε τα εξής στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αρχικά, όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής rapid test σε κλειστούς χώρους, αν κριθεί απαραίτητο να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μέτρο, θα επιβαρύνεται ο πολίτης που θα επισκεφθεί χώρους όπου είναι απαραίτητο το τεστ!

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε πως «ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα δεχθούμε, ενδεχομένως για κάποιες από τις ημέρες των εορτών, εκεί που θα παρατηρηθεί πολύ μεγάλη προσέλευση για διασκέδαση σε κλειστούς χώρους, εάν κριθεί αναγκαίο ένα τέτοιου είδους μέτρο, θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα».

«H δυναμική της Ομικρον και τα καινούργια δεδομένα που φέρνει ενδεχομένως μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοιου είδους μέτρα για την περαιτέρω προφύλαξη και των ίδιων των εμβολιασμένων μιας και είναι αχαρτογράφητη η νέα μετάλλαξη», τόνισε. 

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν».

Επιπροσθέτως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση της επιτροπής αυτή τη στιγμή για πιθανή μετάθεση της λειτουργίας των σχολείων. «Τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία λειτούργησε η δια ζώσης εκπαίδευση ήταν πολύ αποτελεσματικά. Έχουμε μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία και ήταν προστατευμένοι οι μαθητές καθώς υπήρχε η δυνατότητα πολύ συχνού testing. Με βάση αυτή τη λογική προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. Δεν υπάρχει καμία εισήγηση της επιτροπής αυτή τη στιγμή για πιθανή μετάθεση της λειτουργίας των σχολείων. Επίσης δεν υπάρχει καμία εισήγηση για ολιγοήμερο lockdown και καμία σκέψη για μέτρα καθολικού περιορισμού» ανέφερε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments