Αρχική Videos “Οι Βρυξέλλες μας εκβιάζουν ανοιχτά με χρήματα της ΕΕ!”

“Οι Βρυξέλλες μας εκβιάζουν ανοιχτά με χρήματα της ΕΕ!”

0

Η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συγκεντρώσει από κοινού κεφάλαια βοήθειας για την Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσής της με τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Peter Szijjarto. Μιλώντας σε ένα συνέδριο στη Σόφια τόνισε χαρακτηριστικά και τα εξής:



«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την οικονομική υποστήριξη σε διμερή βάση, με βάση μια διμερή συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ουγγαρίας. Αλλά σίγουρα δεν θα υποστηρίξουμε κανένα είδος κοινού δανεισμού της ΕΕ σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε βοηθήσει τη γείτονά της με διάφορους τρόπους και περισσότερο από ό,τι ορισμένες χώρες συμπεριφέρονται ξαφνικά ως οι καλύτεροι φίλοι του Κιέβου». Ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι η χώρα του είχε υποστηρίξει τον κοινό δανεισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και «αυτό ήταν περισσότερο από αρκετό», όπως επεσήμανε.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ουγγαρία δεν έχει λάβει ακόμη το μερίδιό της από τα ταμεία ανάκαμψης με αφορμή την πανδημία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται την έγκριση  με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να δηλώνει πριν από λίγο καιρό ότι « Βρυξέλλες μας τιμωρούν και μας εκβίαζουν ανοιχτά με χρήματα της ΕΕ». Ο Όρμπαν αρνήθηκε να προμηθεύσει όπλα ή να επιτρέψει την είσοδο όπλων στην Ουκρανία μέσω ουγγρικού εδάφους. Αρνήθηκε επίσης να επιβάλει εμπάργκο στις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας και ζήτησε απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments