«Οι Βρετανοί θέλουν να δείχνουν ειρηνοποιοί αλλά δεν είναι»

0
Dodekanisos

Τα βέλη της προς την Βρετανία έστρεψε για μια ακόμα φορά η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά τους πολιτικούς της υποκριτές. Χαρακτηριστικά τόνισε τα εξής:

«Οι Βρετανοί διπλωμάτες αυτές τις μέρες επιθυμούν να τοποθετηθούν ως ειρηνοποιοί στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, αν και το Λονδίνο ήταν που απαγόρευσε στο Κίεβο να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα. Δεν έχω ιδέα για τι είδους τραπέζι διαπραγματεύσεων μιλάνε, δεδομένου ότι βρετανοί διπλωμάτες ήταν αυτοί που το έριξαν κάτω το 2022», είπε η Ζαχάροβα η οποία αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

«Ίσως μέσω τέτοιων διαρροών οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι ειρηνοποιοί». Σημείωσε ότι οι σχετικές εκθέσεις θα μπορούσαν να αξιολογηθούν σωστά μόνο όταν άρχισαν να αναφέρονται τα ονόματα συγκεκριμένων αξιωματούχων.

«Για να έχει το δικαίωμα ύπαρξης τέτοιας ρητορικής, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε γι’ αυτό ανοιχτά και να το επιβεβαιώσουμε με πραγματική δράση. Μέχρι στιγμής, στην πραγματικότητα έχει επιβεβαιωθεί το αντίθετο, δηλαδή, η απαγόρευση και κάθε είδους τεχνάσματα για να αποθαρρύνουν το καθεστώς του Κιέβου από τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για όλα αυτά τα χρόνια».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments