Αρχική Videos Οι Βρετανοί αγοράζουν λιγότερα τρόφιμα, το πρόβλημα μεγαλώνει

Οι Βρετανοί αγοράζουν λιγότερα τρόφιμα, το πρόβλημα μεγαλώνει

0

Ολοένα και ανεβαίνει ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας πλέον φτάσει στο μέγιστο του από το 1977, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Οι καταναλωτές στις φτωχότερες περιοχές, αναφέρουν ότι αγοράζουν λιγότερα τρόφιμα σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Τα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα φαίνεται να πλήττονται περισσότερο από τον πληθωρισμό, με το 61% των καταναλωτών που ζουν στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές να αγοράζουν λιγότερο όταν ψωνίζουν τρόφιμα σε σύγκριση με πέρυσι, σε αντίθεση με το 44% στις λιγότερο υποβαθμισμένες περιοχές. Αν και ο συνολικός πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο –συμπεριλαμβανομένου του κόστους στέγασης– μειώθηκε ελαφρά από 9,6% τον Οκτώβριο του 2022 σε 9,3% τον Νοέμβριο, οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών αυξήθηκαν κατά 16,5% από έτος σε έτος τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας την υψηλότερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 1977 (17,6%).

Εντείνονται οι ανησυχίες ότι ο άνευ προηγουμένου πληθωρισμός των τροφίμων μπορεί να επηρεάσει την υγεία του πληθυσμού. Η έρευνα ανέφερε ότι το 23% των ατόμων που ερωτήθηκαν από την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) είπαν ότι παρέλειψαν ή μείωσαν το μέγεθος ενός γεύματος επειδή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν φαγητό. Τέσσερις στους πέντε ενήλικες – ή το 81% – των ερωτηθέντων από την FSA δήλωσαν ότι ανησυχούν για το κόστος των τροφίμων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από 62% πριν από ένα χρόνο. Το κόστος των βασικών ειδών όπως το ψωμί και τα δημητριακά σημείωσε τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας κατά 1,9% και συμβάλλοντας σε αύξηση 16,6% το έτος έως τον Νοέμβριο του 2022.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments