Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Οι τροβαδούροι της ελευθερίας

Οι τροβαδούροι της ελευθερίας

0
Dodekanisos

Επανάσταση χωρίς τους μουσικούς της δεν υπάρχει! Γιατί παραδοσιακά η  Μουσική μεταφέρει παντού τις φωνές των αγωνιζόμενων, γίνεται το όχημα της αγανάκτησης που  προκαλεί η αδικία, εμψυχώνει και τονώνει το ηθικό.

Από την πρώτη στιγμή οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας είχαν στο πλευρό τους ανθρώπους που τους συντρόφευαν με τα τραγούδια τους. Είχαν δίπλα τους μουσικούς που απέδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει καλλιτέχνης.

«Η αλληλεγγύη είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή έπεσε η ιδέα να βγούμε στο δρόμο να παίξουμε μουσική για οικονομική υποστήριξη των υγειονομικών σε αναστολή. Ούτως ή άλλως στα μαγαζιά οι ανεμβολίαστοι ήταν αποκλεισμένοι και δεν μπορούσαν να μας ακούσουν πλέον. Με αυτό τον τρόπο σπάσαμε και αυτόν τον παράλογο αποκλεισμό», λέει ο Τάσος Στάβερης που έκανε την αλληλεγγύη πράξη.

«Η αρχή έγινε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου μετά από κάλεσμα που έκανε ο Γιώργος Μαυρίδης μέσω του Facebook. Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία! Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική. Στο τέλος είχαν μαζευτεί στο κουτί 1.200 € που μοιράστηκαν  σε κάποιες οικογένειες υγειονομικών που είχαν άμεση ανάγκη οικονομικής βοήθειας». Kαι η παρέα μεγάλωνε! Μουσικοί και χορευτές έρχονταν να προστεθούν στη γιορτή  κάτω από την Ακρόπολη. Περαστικοί ευαισθητοποιούνταν για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας και του διαχωρισμού των πολιτών. Και έτσι άρχισε να στήνεται μια μεγάλη γιορτή  κάτω από την Ακρόπολη, με χορούς, κεράσματα , πολλούς εθελοντές. Η έμπρακτη στήριξη βέβαια δεν σταμάτησε. Ο Τάσος Στάβερης με τους μουσικούς συνόδευσαν μελωδικά τον αγώνα των υγειονομικών και έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Δίπλα στους σύγχρονους ήρωες στέκεται όλον αυτόν τον καιρό και η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» του Στέργιου Νταουσανάκη (https://www.youtube.com/watch?v=QqWjpapxHZ0). Μια Ελευθερία αγέρωχη, που δεν χτυπάει προσκυνημένους. Δεν φυλακίζεται, τα σίδερα γκρεμίζει…. Όπως οι υγειονομικοί που μετά από οκτώ μήνες παραμένουν όρθιοι, ακριβώς γιατί όσο ζουν όσο αναπνέουν και όσο ελπίζουν η Ελευθερία θα είναι γι’ αυτούς η πιο μεγάλη υπόθεση.

Για τον Στέργιο το να σταθεί στο πλευρό των υγειονομικών είναι το αυτονόητο. Άλλωστε, αν έκαναν όλοι το αυτονόητο δεν θα έφταναν τα πράγματα ποτέ σε αυτό το σημείο!

«Πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη της Αλήθειας, της Αγάπης και της Ελευθερίας. Αυτοί οι άνθρωποι που τώρα παλεύουν τόσους μήνες είναι ελπίδα και φως. Ελπίδα πως το αύριο των παιδιών μου δεν θα είναι μαύρο ,όπως το θέλουν οι δοσίλογοι πολιτικοί. Φως που θα δώσει σπίθα στους φοβισμένους και  στους άβουλους να ενεργοποιηθούν και να κοιτάξουν στα μάτια το θεριό του φασισμού», δηλώνει με παρρησία.

Ο νέος αυτός μουσικός που έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε θέατρα και μουσικές σκηνές  έχει στο ενεργητικό του κι άλλες συναυλίες φιλανθρωπικού σκοπού. Πλέον, παράλληλα με τη διδασκαλία στον προσωπικό του χώρο στη Νίκαια, περιοδεύει μόνιμα στις πιο δυνατές σκηνές της Αθήνας και της Επαρχίας αλλά και στα ανοιχτά θέατρα κάνοντας το κοινό να τραγουδά.

Και το κοινό τραγουδά! Και ενώνει τη φωνή του με τους καλλιτέχνες που αψήφησαν τις δεσμεύσεις, που ακολούθησαν την καρδιά τους και τη φωνή της συνείδησής τους και τάχθηκαν υπέρ των λίγων. Των λίγων που έχουν στην ψυχή τους άσβεστη τη φλόγα  για την Ελευθερία και την Αυτοδιάθεση. Των λίγων που δεν κιότεψαν και δεν έσκυψαν το κεφάλι. Των λίγων που γίνονται κάθε μέρα όλο και περισσότεροι!

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments