«Οι θεωρίες του φύλου στοχεύουν στην εξάλειψη της οικογένειας»

0
Dodekanisos

Το φύλο ενός ατόμου είναι ένα «δώρο από τον Θεό» και όσοι σκέφτονται την αλλαγή θα πρέπει να σέβονται το σώμα τους όπως έχει δημιουργηθεί, αναφέρει ένα έγγραφο του Βατικανού που εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο. Η διακήρυξη των 20 σελίδων που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου, άσκησε έντονη κριτική για την προοδευτική θεωρία που κυριαρχεί στη δυτική κοινωνία, καταγγέλλοντας τη χειρουργική επέμβαση και τη σύγχρονη ιδεολογία του φύλου ως παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και «βαθιά επιβλαβή».

Σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα του Βατικανού (Dicastery for the Doctrine of the Faith), που είναι υπεύθυνο για την περιγραφή της θρησκευτικής πειθαρχίας της Καθολικής Εκκλησίας, οι προσπάθειες εισαγωγής νέων δικαιωμάτων σε σχέση με τη θεωρία του φύλου τα τελευταία χρόνια «οδήγησαν σε περιπτώσεις ιδεολογικού αποικισμού», κάτι που η Εκκλησία θεωρεί «εξαιρετικά επικίνδυνο».

«Η ανθρώπινη ζωή σε όλες της τις διαστάσεις, σωματική και πνευματική, είναι δώρο Θεού. Αυτό το δώρο πρέπει να γίνει δεκτό με ευγνωμοσύνη και να τεθεί στην υπηρεσία του καλού. Η επιθυμία προσωπικής αυτοδιάθεσης, όπως ορίζει η θεωρία του φύλου, εκτός από αυτή τη θεμελιώδη αλήθεια ότι η ανθρώπινη ζωή είναι δώρο, ισοδυναμεί με παραχώρηση στον πανάρχαιο πειρασμό να γίνει Θεός, μπαίνοντας σε ανταγωνισμό με τον αληθινό Θεό της αγάπης που αποκαλύφθηκε στο Ευαγγέλιο», αναφέρει το έγγραφο.

Η Εκκλησία, προειδοποιεί ότι η προοδευτική θεωρία του φύλου «προβλέπει μια κοινωνία χωρίς σεξουαλικές διαφορές, εξαλείφοντας έτσι την ανθρωπολογική βάση της οικογένειας». Το έγγραφο απορρίπτει επίσης την ιδέα ότι ένας άνδρας μπορεί ποτέ να γίνει πραγματικά γυναίκα, και το αντίστροφο, υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατο να «χωρίσουμε το αρσενικό και το θηλυκό από το έργο της δημιουργίας του Θεού».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments