Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Διαψεύδουν τα Ελληνικά hoaxes τα περί Attali

Διαψεύδουν τα Ελληνικά hoaxes τα περί Attali

2
Dodekanisos

Διαψεύδουν τα Ελληνικά hoaxes τα όσα έχουν γραφτεί για τις δηλώσεις του Jacques Attali. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους:

“Αρχικά, αξίζει να αναφερθεί πως αρχική πηγή της υπό εξέταση δημοσίευσης, αποτελεί γαλλικό κείμενο που εντοπίζεται αναρτημένο στην πλατφόρμα του Facebook, ήδη από τις 8 Απριλίου του 2021. Σύμφωνα με την ανάρτηση, το κείμενο προέρχεται από το βιβλίο L’avenir de la vie του Michel Salomon που κυκλοφόρησε το 1981 από τις εκδόσεις Seghers.

Παραθέτουμε την ελληνική έκδοση όπως αυτή δημοσιεύτηκε από χρήστες του Facebook:

Ο Jacques Attali ήταν σύμβουλος του François Mitterrand (πρώην πρόεδρος της Γαλλίας) και έγραψε τα εξής το 1981:

“Στο μέλλον θα βρούμε έναν τρόπο μείωσης του πληθυσμού. Θα ξεκινήσουμε με τους ηλικιωμένους, επειδή όταν οι άνθρωποι είναι άνω των 60-65 ετών, καταναλώνουν περισσότερο από ό, τι παράγουν, και αυτό κοστίζει ακριβά στην κοινωνία” .

Τότε οι αδύναμοι και έπειτα οι άχρηστοι, που δεν συνεισφέρουν τίποτα στην κοινωνία επειδή υπάρχουν όλο και περισσότεροι, και πάνω απ ‘όλα, τελικά, οι ηλίθιοι.

Η ευθανασία απευθύνεται σε αυτές τις ομάδες.

Η ευθανασία πρέπει να είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο στις μελλοντικές μας κοινωνίες, σε κάθε περίπτωση. Φυσικά δεν θα είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε ανθρώπους ή να οργανώσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Θα τους ξεφορτωθούμε αφήνοντάς τους να πιστέψουν ότι είναι για το δικό τους καλό. Ο πολύ μεγάλος και σε μεγάλο βαθμό περιττός πληθυσμός είναι κάτι που είναι πολύ δαπανηρό οικονομικά.

Κοινωνικά, επίσης, είναι πολύ καλύτερο για την ανθρώπινη μηχανή όταν σταματά απότομα από ό, τι όταν σταδιακά αποσυντίθεται.

Δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τεστ νοημοσύνης σε εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπους, όπως μπορείτε να φανταστείτε!

Θα βρούμε ή θα προκαλέσουμε κάτι. Μια πανδημία που στοχεύει ορισμένα άτομα, μια πραγματική οικονομική κρίση ή όχι, έναν ιό που θα επηρεάσει τους ηλικιωμένους ή τους υπερηλικιωμένους, δεν έχει σημασία, οι αδύναμοι και οι φοβισμένοι θα υποκύψουν.

Οι ανόητοι θα το πιστέψουν και θα ζητήσουν τη θεραπεία. Θα είχαμε διασφαλίσει ότι είχαμε προγραμματίσει τη θεραπεία, μια θεραπεία που θα είναι η λύση.

Έτσι, η επιλογή των ηλίθων θα φροντιστεί: θα πάνε μόνοι τους στη σφαγή. “

Ο συγγραφέας ζεί ακόμα, είναι σήμερα 77 ετών…

Αληθεύει;
Η ομάδα επαλήθευσης γεγονότων AFP Factuel επικοινώνησε με τον εκδοτικό οίκο Seghers, και ζήτησε αντίγραφο από το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Ζακ Αταλί, από το βιβλίο L’avenir de la vie:
Έτσι, διαπιστώθηκε πως το περιεχόμενο της συνέντευξης που εντοπίζεται στο βιβλίο, διαφέρει παρασάγγας από το υπό εξέταση κείμενο. Πιο συγκεκριμένα, το κομμάτι που αναφέρεται σε μια προμελετημένη πανδημία η οποία αποτελεί μέρος σχεδίου μείωσης του γενικού πληθυσμού είναι στην πραγματικότητα καθ’ ολοκληρίαν κατασκευασμένο. 

Τι απαντά ο Ζακ Αταλί;
Ερωτηθείς για την αυθεντικότητα του κειμένου που εξετάζουμε, ο Ζακ Αταλί, δήλωσε στις 12 Απριλίου του 2021 τα εξής στο AFP Factuel:

Αρχικό κείμενο: Ce texte est totalement inventé. Il est encore bien plus loin de la réalité que le texte diffamatoire précédent. Il n’est en rien proche du texte initial. C’est comme dire que j’aurai écrit Mein Kampf

Μετάφραση: Αυτό το κείμενο είναι εξ΄ ολοκλήρου επινοημένο. Απέχει πολύ από την πραγματικότητα περισσότερο από το προηγούμενο κείμενο [σ.σ αναφέρεται σε διαστρέβλωση των λεγομένων του σχετικά με την ευθανασία των ηλικιωμένων]. Σε καμιά περίπτωση δεν βρίσκεται κοντά στο αρχικό κείμενο. Είναι σα να λέμε ότι έγραψα το “Ο Αγών Μου”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ωαγελησ
Ωαγελησ
2 years ago

Δηλαδή η διάψευση έρχεται και πάλι από τον ίδιο;; Ρε μας δουλεύετε;; Μήπως τα είπε και το πήρε πίσω μετά από 40 χρόνια που κατάλαβε ότι είχε πει την αλήθεια πάνω στον τότε ενθουσιασμό και στην υπεροβλεψία του;;

Aris Xenidis
Aris Xenidis
2 years ago

Τώρα μάλιστα!!! Βρήκε υπερασπιστή η αλήθεια. τα Ελληνικά hoaxes!!!!! αχαχα και πάλι χαχαχαΤους ακούς προσεκτικά όσο γίνεται και πηγαίνεις στην αντίθετη κατεύθυνση για να βρεις την αλήθεια. Ότι πρέπει για να θεωρηθεί αληθής η συνέντευξη!!! Αυτοί ξέχασαν πότε είπαν τελευταία φορά αλήθεια.Σε διατεταγμένη υπηρεσία ….