Αρχική Αθλητικά νέα Οι σημαντικότεροι αριθμοί από τον τελικό του Copa America

Οι σημαντικότεροι αριθμοί από τον τελικό του Copa America

0
Πηγή: as.com
Dodekanisos

Η Αργεντινή ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Copa America, καθώς επικράτησε 1-0 της Βραζιλίας μέσα στο «Μαρακανά». Η «αλμπισελέστε» στέφθηκε πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής για 15η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 28 χρόνια. Παράλληλα ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε το πρώτο του τρόπαιο με την φανέλα της Αργεντινής.

Αυτά είναι τα ρεκόρ από τον τελικό του Copa America όπως τα κατέγραψε η CONMEBOL

Η Αργεντινή κέρδισε τον πρώτο τίτλο της στα γήπεδα της Βραζιλίας. Επιπλέον, κατέκτησε τίτλο μετά από 28 χρόνια. Η Βραζιλία έχασε τον πρώτο τελικό της μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες.

Ο Τίτε γνώρισε ήττα στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι ως προπονητής της Βραζιλίας ,μετά από 25 παιχνίδια (21 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Είναι το πρώτο Copa América που έγινε στη Βραζιλία και η «οικοδέσποινα» δεν κατέκτησε τον τίτλο (είχε κερδίσει τα προηγούμενα πέντε).

Η Αργεντινή νίκησε τη Βραζιλία για το Copa América μέσα στη Βραζιλία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δεν είχε επικρατήσει στους προηγούμενους οκτώ αγώνες (1 ισοπαλία, 7 ήττες).

Η Αργεντινή έσπασε σερί έξι χαμένων διαδοχικών τελικών σε κορυφαία τουρνουά (Copa América 2004, 2007, 2015, 2016, Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2005 και Παγκόσμιο Κύπελλο 2014).

Η Αργεντινή ισοφάρισε την Ουρουγουάη σε τίτλους. Πρόσθεσε τον 15ο τίτλο της.

Τέταρτη φορά σε 13 παιχνίδια που η Αργεντινή κατόρθωσε να νικήσει στο «Μαρακανά» τη Βραζιλία (4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες). Ο προηγούμενος θρίαμβος της «αλμπισελέστε» ήταν σε φιλικό παιχνίδι το 1998.

Η νίκη της Αργεντινής έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 26 αγώνων της Βραζιλίας στο Copa América εντός έδρας (17 νίκες, 9 ισοπαλίες). Είναι η τρίτη ήττα της Βραζιλίας εντός έδρας στο τουρνουά. Οι άλλες εναντίον της Παραγουάης (1-2, το 1949) και του Περού (1-3, το 1975).

Ο Λιονέλ Σκαλόνι έφτασε τα 20 παιχνίδια χωρίς ήττα ως προπονητής της Αργεντινής (12 νίκες, 8 ισοπαλίες). Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ χωρίς ήττα για ομοσπονδιακό προπονητή της Αργεντινής.

Ο Μέσι ολοκλήρωσε το Copa América ως κορυφαίος σε ασίστ (5) και πρώτος σκόρερ (μαζί με τον Λουίς Ντίας της Κολομβίας) με τέσσερα γκολ. Επιπλέον, έχει 13 γκολ στην ιστορία του τουρνουά. Απέχει τέσσερα από τον Ζιζίνιο και τον Νορμπέρτο Μέντες, τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση.

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του με την Αργεντινή, μετά από τέσσερις συνεχόμενες αποτυχίες (2007, 2014, 2015, 2016).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments