Αρχική Videos “Οι σχέσεις με τη Δύση δεν θα αποκατασταθούν!”

“Οι σχέσεις με τη Δύση δεν θα αποκατασταθούν!”

0

Ξεκάθαρος ότι οι σχέσεις με τη Δύση δεν θα αποκατασταθούν , ήταν με δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

“Εάν και όταν, κάποια στιγμή, οι δυτικοί γείτονές μας  και οι πρώην εταίροι μας ενδιαφερθούν ξαφνικά να αποκαταστήσουν με κάποιο τρόπο το κοινό έργο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, τότε η αποκατάσταση δεν θα λειτουργήσει”.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Όχι μόνο προμηθεύουν όπλα, αλλά εκπαιδεύουν και στρατιωτικό προσωπικό για το Κίεβο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία , την Ιταλία και άλλες χώρες.

Ερωτηθείς για τα ρωσικά χτυπήματα στην υποδομή της Ουκρανίας, ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι ο στρατός απενεργοποιεί εκείνες τις ενεργειακές εγκαταστάσεις που επιτρέπουν στις δυτικές χώρες να «αντλήσουν την Ουκρανία με θανατηφόρα όπλα για να σκοτώσουν Ρώσους».
“Θρηνώ και ανησυχώ για οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή, ειδικά ανθρώπινη ζωή, η οποία χάνεται ως αποτέλεσμα εχθροπραξιών και ζημιών σε μη στρατιωτικές υποδομές. Αλλά ας εξετάσουμε όλα αυτά τα ζητήματα χωρίς διπλά μέτρα και ειλικρινά.”

Μιλώντας για την τρέχουσα κατάσταση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι μπορεί να γίνει θύμα της δυτικής πολιτικής. “Η Δύση κάνει ακριβώς αυτό ενάντια στο οποίο δημιουργήθηκε ο ΟΑΣΕ. Σκάβει διαχωριστικές γραμμές. Εκεί που σκάβει κάποιος μπορεί να ταφεί. Φοβάμαι ότι αυτό γίνεται ειδικά για τον ΟΑΣΕ”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments