«Οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα»

0
Dodekanisos

Ξεκάθαρος ότι οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας του βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, όπως είπε, ήταν σε ομιλία που έκανε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου προς την Ομοσπονδιακή συνέλευση ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι οι πυρηνικές δυνάμεις είναι καθαρά αμυντικές και ο στόχος τους είναι η αποτροπή πιθανών επιθέσεων πλήρους κλίμακας στο έθνος που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ύπαρξή του. Τόνισε μάλιστα ότι «η Ρωσία δεσμεύεται να μην χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα για άλλους λόγους, εκτός από αυτούς που προσδιορίζονται στα στρατηγικά της έγγραφα».

«Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας για εγγυημένη χρήση. Όλα όσα σχεδιάσαμε στον τομέα των εξοπλισμών, για τα οποία μίλησα στην ομιλία του 2018, έχουν γίνει ή αυτό το έργο έχει ολοκληρωθεί».

Στην ίδια ομιλία, ο Πούτιν αναφέρθηκε και στους Bricks λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Το μερίδιο των BRICS στην παγκόσμια οικονομία στην ισοτιμία αγοραστικής δύναμης θα αυξηθεί στο 36,6% έως το 2028, ενώ το μερίδιο των G7 θα μειωθεί στο 27,8%. Αυτό πρέπει να συμβεί. Αυτή είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα. Και έτσι θα είναι. Ό,τι κι αν συμβεί, ακόμη και στην Ουκρανία», τόνισε ο Πούτιν. Ο Πούτιν σημείωσε ότι κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2023, οι επενδύσεις στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 26,6%, εν μέσω προγραμματισμένου ρυθμού ανάπτυξης 15,1%. Υπό το πρίσμα αυτής της επιτυχίας, τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί αυτή η δυναμική και να συνεχιστεί η πορεία προς τα εμπρός με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments