“Οι πολιτικές της Δύσης ευθύνονται για την ακρίβεια”

0
Dodekanisos

Τ α τρέχοντα ζητήματα στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων και ενέργειας είναι αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19 και όχι της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Υπογράμμισε τις χρηματοοικονομικές και ενεργειακές πολιτικές που έκαναν οι ΗΠΑ και η ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που έπληξε τον κόσμο το 2020-21. Πολλές χώρες επέλεξαν να στηρίξουν την οικονομία και τον πληθυσμό τους κατά τη διάρκεια του lockdown τυπώνοντας περισσότερα χρήματα, κάτι που σύμφωνα με τον Πούτιν ήταν λάθος.

«Οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα κολοσσιαίο χρηματικό ποσό, όπως και οι χώρες της Ευρωζώνης, αν και σε ελαφρώς μικρότερη κλίμακα. Χρησιμοποίησαν αυτά τα χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα στις παγκόσμιες αγορές, και ως αποτέλεσμα, οι τιμές εκτοξεύτηκαν», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Δύση ακολουθεί μια «κοντόφθαλμη» ενεργειακή πολιτική, που σημαίνει ότι δεν επενδύει στον ενεργειακό τομέα που παράγει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά βασίζεται σε πηγές ενέργειας που δεν είναι αρκετά ώριμες για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση. Τόνισε ότι αυτό έχει προκαλέσει την αύξηση των τιμών των καυσίμων και των λιπασμάτων στα ύψη.

«Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Αυτή είναι η βασική αιτία της αύξησης των τιμών. Σαφώς, τα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία παίζουν ρόλο σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν είναι η βασική αιτία. Η βασική αιτία βρίσκεται στα λάθη που έκαναν οι ανεπτυγμένες χώρες στην οικονομική και ενεργειακή τους πολιτική», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments