Αρχική Videos “Οι πολίτες της ΕΕ θα πληρώσουν ένα τίμημα για την υποστήριξη της...

“Οι πολίτες της ΕΕ θα πληρώσουν ένα τίμημα για την υποστήριξη της Ουκρανίας”

0

«Οι πολίτες των χωρών της ΕΕ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν το τίμημα για την υποστήριξη της Ουκρανίας», υποστήριξε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell μιλώντας στην El Pais! Ο ίδιος τόνισε ότι «οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την παράταση της ουκρανικής σύγκρουσης η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την ΕΕ».

«Πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες μας ότι η Ουκρανία δεν είναι πόλεμος κάποιου άλλου. Διακυβεύονται πολλά: οι πολίτες πρέπει να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα τίμημα για να διατηρήσουν την υποστήριξη της Ουκρανίας και την ενότητα της ΕΕ».

Η μάλλον κυνική παραδοχή του Borell προφανώς και προκαλεί πολλά ερωτηματικά και απορίες. Όπως πιστεύει μάλιστα, οι Ευρωπαίοι πρέπει να προετοιμαστούν για μια παρατεταμένη σύγκρουση αναζητώντας πολιτικές λύσεις. Και αυτή τη στιγμή, υποστηρίζει, οι χώρες της νότιας Ευρώπης θα πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη με τις χώρες που θα υποφέρουν περισσότερο εάν διακοπεί ο ρωσικός ενεργειακός εφοδιασμός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments