Αρχική Εκτός συνόρων Οι πιο “στολισμένοι” ποδοσφαιριστές όλων των εποχών!

Οι πιο “στολισμένοι” ποδοσφαιριστές όλων των εποχών!

0
Dodekanisos

To ποδόσφαιρο στην θεωρία είναι πολύ απλό. Εικοσιδύο ποδοσφαιριστές αναζητούν το γκολ παραπάνω για να φτάσουν στην νίκη. Οι πολλές νίκες οδηγούν στην κατάκτηση τροπαίου. Κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν στο DNA τους την επιτυχία. Η διορατικότητά τους, οι επιλογές τους αλλά ακόμα και η τύχη κάποιες φορές οδηγεί σε πολλαπλές κατακτήσεις κυπέλλων. Το όνομα τους γίνεται συνυφασμένο με την λέξη τρόπαιο. Κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να αποκτήσουν περισσότερη δόξα από ότι ένας ολόκληρος σύλλογος. Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι κάποιοι; Σήμερα συλλέξαμε τους ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα τρόπαια στην κατοχή τους και σας τους παρουσιάζουμε!

Αντρές Ινιέστα-37 τρόπαια

Ο μαέστρος της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός μέσος κατάφερε να κερδίσει τα πάντα με την ομάδα της Βαρκελώνης καθ’όλη την διάρκεια της καριέρας του. Από τον πρώτο του αγώνα το 2002 μέχρι τον τελευταίο το 2018, ο Αντρές Ινιέστα κατέκτησε 9 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 7 ισπανικά Σούπερ Καπ, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Πλέον αγωνίζεται με την Βισέλ Κόμπε, με την οποία έχει σηκώσει 1 ιαπωνικό κύπελλο κι 1 Σούπερ Καπ Ιαπωνίας.

Τα κατορθώματα του δεν σταματούν εκεί. Με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας έχει επίσης πλούσιο παρελθόν. Οι επιτυχίες ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία καθώς το 2001 κατακτά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Κ-17, ενώ έναν χρόνο αργότερα το επαναλαμβάνει με την Κ-19. Με την μεγάλη ομάδα ζει ιστορικές στιγμές καθώς πανηγυρίζει μπακ του μπακ Γιούρο, Μουντιάλ και ξανά Γιούρο από το 2008 έως το 2012.

Σε ατομικό επίπεδο, το 2009 και το 2012 ψηφίστηκε ο Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς στην Ισπανία, ενώ την ίδια χρονιά (2012), ανακηρύχθηκε ο Καλύτερος Ποδοσφαιριστής της Ευρώπης από την ΟΥΕΦΑ. Τα μετρήσατε; 37 στο σύνολο!

Μάξγουελ-37 τρόπαια

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής με συνολική συγκομιδή 37 βραβείων. O Βραζιλιάνος Μάξγουελ, μπορεί πλέον να έχει κρεμάσει τα παπούτσια του, έζησε, όμως, μια πλούσια από μετάλλια καριέρα. Ξεκίνησε το 2000 με την Κρουζέιρο με την οποία σήκωσε ένα κύπελλο Βραζιλίας. Έναν χρόνο αργότερα πήρε μεταγραφή στον Άγιαξ της Ολλανδίας. Στην πρώτη του χρονιά πανηγύρισε το τρέμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, ολλανδικό Σούπερ Καπ). Ακολούθησαν άλλο 1 πρωτάθλημα και 2 Σούπερ Καπ, ενώ παράλληλα το 2004 ψηφίστηκε ως ο Καλύτερος Ποδοσφαιριστής στην Ερεντβίζιε.

Το 2006 έφυγε ως ελεύθερος στην Ίντερ. Κατέκτησε για τρεις διαδοχικές χρονιές (2007-2009) το πρωτάθλημα Ιταλίας, ενώ το 09’ κατέκτησε νταμπλ με το ιταλικό κύπελλο. Η μεταγραφή 5 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπαρτσελόνα έχει ως συνέπεια περισσότερους τίτλους. Μέσα σε 4 χρόνια σηκώνει 11 κούπες. Πρόκειται για: 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, 3 ισπανικά Σούπερ Καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ κι από 2 φορές τόσο το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Κι όμως, στην Παρί που μεταγράφηκε αργότερα (2012) κατέκτησε ακόμα περισσότερα.

Με τον παριζιάνικο σύλλογο στέφθηκε 4 φορές πρωταθλητής Γαλλίας, 7 φορές κυπελλούχος (3 κύπελλα και 4 Λιγκ Καπ) και σήκωσε άλλες 4 φορές το γαλλικό Σούπερ Καπ. Αυτό ισοδυναμεί 15 τρόπαια σε 5 χρόνια! Όχι κι άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή που ποτέ δεν έκανε το μεγάλο μπαμ.

Λιονέλ Μέσι- 38 τρόπαια

Ο άνθρωπος-ρεκόρ όπως φαντάζεστε δεν θα γινόταν να λείπει από το συγκεκριμένη άρθρο. Μεγαλούργησε με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και της Αργεντινής. Βέβαια, στην Παρί πλέον αναμένεται να προσθέσει με μεγάλη ευκολία ακόμα περισσότερα τρόπαια. Πάμε, να δούμε, τι έχει κάνει μέχρι στιγμής.

Σε συλλογικό επίπεδο, έχει πανηγυρίσει 10 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και 8 ισπανικά Σούπερ Καπ με τους μπλαουγκράνα. Στην Ευρώπη έχει τα ίδια στατιστικά με τον Ινιέστα. 4 Τσάμπιονς Λιγκ, κι από 3 φορές το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Με την αλμπισελέστε αν και άργησε, κατάφερε να σηκώσει φέτος το καλοκαίρι το Κόπα Αμέρικα. Προηγουμένως, είχε πάρει Μουντιάλ Κ-20, καθώς και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2008/09.

Στα προσωπικά επιτεύγματα η λίστα δεν έχει τελειωμό. Έχει 6 χρυσές μπάλες (περισσότερες από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή), 3 βραβεία «Καλύτερος Ποδοσφαιριστής της ΟΥΕΦΑ» και 1 βραβείο «Καλύτερος Ποδοσφαιριστής της ΦΙΦΑ». Από το 2009 έως και το 2019 έχει βραβευτεί 9 φορές ως ο Καλύτερος Παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος, το 2009 θεωρήθηκε κι ο Καλύτερος Παίκτης του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον έχει σαρώσει το βραβείο του Τοπ Σκόρερ λαμβάνοντάς το 22 φορές! (8 φορές στην Λα Λίγκα, 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 5 στο Κόπα ντελ Ρέι, 1 στο Μουντιάλ του 10’, 1 στο Κόπα Αμέρικα του 21’ και 1 στο Μουντιάλ Νέων το 05’). Τέλος, το tranfermarkt (από όπου συλλέξαμε τους τίτλους) του έδωσε τιμητικά 3 συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο Παίκτης της Σεζόν.

Ντάνι Άλβες- 43 τρόπαια

Στην κορυφή βρίσκεται μόνος του ο βετεράνος Ντάνι Άλβες. Πρόσφατα, στην συλλογή του πρόσθεσε το χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Μάλιστα, ήταν ένα από τα αστέρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Τι άλλο, όμως, έχει κατακτήσει έως σήμερα; Και τι δεν έχει είναι η σωστή απάντηση, αλλά πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Η σταδιοδρομία των τίτλων του ξεκινάει το 2003 στο Μουντιάλ των Νέων με την Βραζιλία  Κ-20. Με την μεγάλη ομάδα σήκωσε 2 Κόπα Αμέρικα και 2 κύπελλα Κονφερέισιον. Στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης μπήκε με την Σεβίλλη, με απολογισμό 2 Γιουρόπα Λιγκ, 1 ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ, 1 ισπανικό κύπελλο κι ένα 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας. Το 2008 μετέβηκε στην Βαρκελώνη για 35 εκατομμύρια ευρώ όπου έγραψε ιστορία, γινόμενος ως ενδεχομένως ο καλύτερος δεξιός οπισθοφύλακας της γενιάς του.

Με την Μπαρτσελόνα συνοδοιπόρησε μέχρι το 2016. Σε αυτό το διάστημα, κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 4 ισπανικά Σούπερ Καπ, κι από 3 Τσάμπιονς Λιγκ, ΟΥΕΦΑ Σουπερ Καπ και Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Το βαρύ αντίο και το ταξίδι του στην Γιουβέντους συνοδεύτηκε από ένα νταμπλ (16/17) στην μοναδική του σεζόν στην Ιταλία.

Επόμενη διαδρομή η Παρί Σεν Ζερμαίν στην Γαλλία. Σε 2 χρονιές στέφθηκε πρωταθλητής 2 φορές ενώ ακόμα πανηγύρισε 1 Λιγκ Καπ, 1 κύπελλο Γαλλίας και 2 γαλλικά Σούπερ Καπ. Πλέον, στα 38 του, αγωνίζεται στην βραζιλιάνικη Σάο Πάολο κι ευελπιστεί να προσθέσει ακόμα ένα τρόπαιο πριν βγει στην σύνταξη.

Μπορείτε να μαντέψετε τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές;

Για περισσότερα άρθρα πατήστε ΕΔΩ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments