Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Γ' Δωδεκανήσου Οι Πάνθηρες δίνουν τόπο στα νιάτα!

Οι Πάνθηρες δίνουν τόπο στα νιάτα!

0
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Πάνθηρες Ρόδου / Facebook
Dodekanisos

Οι Πάνθηρες διανύουν μία ομολογουμένως εντυπωσιακή χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, καθώς μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το σύνολο του Σταμάτη Κουρδουνάκη παραμένει αήττητο, έχοντας απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία! Παράλληλα διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 27 γκολ ενεργητικό, αλλά και την καλύτερη άμυνα με μόλις δύο γκολ παθητικό. Επιπλέον πρώτος σκόρερ της κατηγορίας είναι ο Ίκαρος Τριπολίτης με δέκα γκολ, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό των Πανθήρων.

Η μέχρι στιγμής εκπληκτική τους πορεία οφείλεται κυρίως στον τεχνικό της ομάδας Σταμάτη Κουρδουνάκη, στους Νίκο Καρπαθάκη και Γιώργο Αγγελάκη, αλλά και στον πρόεδρο του συλλόγου, τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Διάκου. Οι Πάνθηρες λειτουργούν με συγκεκριμένο πλάνο και μία φιλοσοφία την οποία σπανίως συναντάς στα τοπικά πρωταθλήματα. Ειδικότερα, ο σύλλογος έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και ευελπιστεί να αφήσει την σφραγίδα του στον ποδοσφαιρικό χάρτη της περιοχής μας. Η φιλοσοφία των Πανθήρων είναι να αναδειχτούν νεαροί ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από τα «σπλάχνα» (δηλαδή τις ακαδημίες) του συλλόγου, οι οποίοι αργότερα θα μπορούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο. 

Μάλιστα, πριν από έναν χρόνο ο κ. Διάκου είχε τονίσει ότι η φιλοσοφία του συλλόγου δεν πρόκειται να αλλάξει. Μεταξύ άλλων είχε υπογραμμίσει ότι: «Θα υπάρξει μια ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με ορισμένους πιο έμπειρους παίκτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μεγάλοι σε ηλικία. Απλά θα είναι παίκτες που έχουν αγωνιστεί πιο μεγάλο χρονικό διάστημα σε ανδρικές ομάδες. Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο ποσοστό του δυναμικού μας θα αποτελείται και πάλι από τα δικά μας παιδιά. Το θεωρώ δεδομένο ότι θα προωθηθούν και άλλοι παίκτες από το εφηβικό μας».

Στην νίκη με 6-0 κόντρα στην Ασπίδα Σαλάκου, δύο νεαρά παιδιά πήραν το «βάπτισμα του πυρρός». Στην ανακοίνωσή τους οι Πάνθηρες αναφέρουν τα εξής: «Δυο μικρά παιδιά τα οποία για πρώτη φορά αγωνίστηκαν σε παιχνίδι του ανδρικού πρωταθλήματος έκαναν την εμφάνιση τους στη χθεσινή αναμέτρηση με την Ασπίδα Σαλάκου. Ο λόγος για τον Μερτ Ιτζάν Τοπάλ (2006), δεξιά στη φωτογραφία και τον Μόλι Εράλντο (2007) που πήραν το βάπτισμα του πυρός. Και οι δυο προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα των Πανθήρων από την Κ17 και όπως φάνηκε διψούν για να παίξουν ποδόσφαιρο. Πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής τους (στην Κ17) Γιώργος Αγγελάκης σκόραρε και έσπευσε στον πάγκο να τους αφιερώσει το γκολ, εμψυχώνοντας τους έτσι με τον καλύτερο τρόπο για να μπουν λίγο αργότερα στον αγωνιστικό χώρο».

Οι Πάνθηρες έχουν στόχο το πρωτάθλημα και δεν το «κρύβουν». Έχουν χαράξει τον δικό τους δρόμο και θα επιτύχουν τον στόχο τους, χωρίς να αλλάξουν την φιλοσοφία τους. Με λίγα λόγια δίνοντας τόπο στα νιάτα. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments