Αρχική Videos Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξάνονται ξανά

Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξάνονται ξανά

0

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν τον Απρίλιο για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο. Ο δείκτης τιμών, ο οποίος παρακολουθεί τα προϊόντα διατροφής με τις περισσότερες συναλλαγές παγκοσμίως, ήταν κατά μέσο όρο 127,2 μονάδες τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με 126,5 τον Μάρτιο. «Η ελαφρά ανάκαμψη τον Απρίλιο οφείλεται σε απότομη αύξηση του δείκτη τιμών της ζάχαρης, με τον δείκτη τιμών του κρέατος να αυξάνεται, ενώ οι δείκτες των τιμών των δημητριακών, των γαλακτοκομικών και των φυτικών ελαίων συνέχισαν να πέφτουν», ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο δείκτης τιμών της ζάχαρης εκτινάχθηκε 17,6% από τον Μάρτιο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Οκτώβριο του 2011. Η αύξηση φέρεται να συνδέθηκε με ανησυχίες για μειωμένα αποθέματα. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ο δείκτης τιμών του κρέατος είναι υψηλότερος κατά 1,3 τοις εκατό και των γαλακτοκομικών προϊόντων κατά 1,7 τοις εκατό. Οι τιμές των φυτικών ελαίων υποχώρησαν επίσης κατά 1,3%, για πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση. Ο Δείκτης Τιμών Δημητριακών υποχώρησε κατά 1,7%, με την πτώση των παγκόσμιων τιμών όλων των μεγάλων σιτηρών να ξεπερνά την αύξηση των τιμών του ρυζιού.

«Η άνοδος των τιμών του ρυζιού είναι εξαιρετικά ανησυχητική και είναι απαραίτητο να ανανεωθεί η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση των τιμών του σιταριού και του καλαμποκιού», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments