“Οι οιωνοί είναι κακοί, ακολουθεί ένας μεγάλος πόλεμος άραγε;”

0
Dodekanisos

Για κακούς οιωνούς για όλη την ανθρωπότητα έκανε λόγο στο κανάλι του στο Telegram ο στρατιωτικός μπλόγκερ Γιούρι Ποντόλιακα. Ο ίδιος έκανε λόγο για την απόφαση της Κάτω Βουλής των ΗΠΑ να εγκρίνει νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία αλλά και στην ψηφοφορία αμερικανών νομοθετών να αναγκάσουν τη μητρική εταιρεία του TikTok να πουλήσει την υπηρεσία ή να την απαγορεύσει στις ΗΠΑ. 

«Είναι κακοί οι οιωνοί αυτοί. Οι Αμερικανοί, πολεμώντας το «φάντασμα του κομμουνισμού», έχουν καταπατήσει τις δικές τους αρχές επιχειρηματικής δραστηριότητας, κάτι που θα μπορούσε να τρομάξει τους ξένους επενδυτές». Ο Podolyaka διευκρίνισε ότι ένα μήνα πριν από την ψηφοφορία, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν στην Κίνα να «πουλήσει με φιλικό τρόπο» το TikTok, μια υπηρεσία για τη δημιουργία και την προβολή σύντομων βίντεο που ανήκει στην εταιρεία ByteDance του Πεκίνου. Οι Κινέζοι αρνήθηκαν και τώρα το TikTok θα αποκλειστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Και αν προσθέσουμε εδώ ότι τις προάλλες η Κίνα προστέθηκε επίσημα στη λίστα του «άξονα του κακού» (μαζί με το Ιράν και την οικονομία), τότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος πέφτει ραγδαία προς ένα μεγάλο πόλεμος. Ποια μορφή θα πάρει και ποιες θα είναι οι συνέπειες, κανείς δεν ξέρει ακόμα».

Ο Podolyaka τόνισε ότι δεν έχει πλέον καμία απολύτως σημασία ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024. Η θεμελιώδης απόφαση έχει ήδη ληφθεί με αμερικανική διακομματική συναίνεση. Ωστόσο, το πώς θα τελειώσουν όλα είναι άγνωστο, αλλά, πιθανότατα, εμείς και οι απόγονοί μας θα μάθουμε τα αποτελέσματα από ένα βιβλίο ιστορίας, κατέληξε ο ειδικός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments