Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα “Οι νέοι αποτελούν προτεραιότητα”

“Οι νέοι αποτελούν προτεραιότητα”

0
Dodekanisos

Η νεολαία μας είναι μια ηλικιακή ομάδα που αποτελεί προτεραιότητα για την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία. Θεωρώ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας το τεράστιο σε αριθμό κύμα φυγής νέων μας σε χώρες του εξωτερικού και ειλικρινά θλίβομαι συλλογιζόμενος ότι αυτοί οι νέοι είναι μορφωμένοι, με πολλά προσόντα, οι οποίοι απέκτησαν το πτυχίο τους και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες στη χώρα μας και αντί να μείνουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στον τόπο τους, δυστυχώς ξενιτεύονται. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε τη σκληρή πραγματικότητα: χωρίς τους νέους μας η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.
Στο πρόγραμμά μας έχουμε καταθέσει μια σειρά τεκμηριωμένων πολιτικών πρωτοβουλιών, που όλες στοχεύουν στο να δοθούν περισσότερα κίνητρα στη νεολαία μας, το πιο νευραλγικό τμήμα του πληθυσμού μιας χώρας. Ενδεικτικά αναφέρω τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες και αλλαγές:
Αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Αν για παράδειγμα η οικονομία αυξάνεται με 3% ο κατώτατος μισθός αυξάνεται με 6%.
Σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Με τον τρόπο αυτό τα πτυχία θα αποκτήσουν επιτέλους αντίκρισμα.
Στήριξη ενεργή και ουσιαστική των ιδιωτικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν πολλές και καλές δουλειές. Θα αναφέρω για παράδειγμα ότι μόνο η επένδυση του Ελληνικού θα δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας άμεσα.
Πρέπει να έχει υπάρχει όφελος από τα κέρδη των επιχειρήσεων και για τους εργαζόμενους. Αυτός ο στόχος δεν είναι ουτοπικός αλλά υλοποιείται δίνοντας κίνητρα στους επιχειρηματίες να διανέμουν τα κέρδη τους και στους εργαζόμενους προστατεύοντας πάντα τα δικαιώματά τους. Επιτυγχάνεται με έναν συνδυασμό φορολογικών κινήτρων και ελέγχων.
Στηρίζουμε τους νέους στο να δημιουργήσουν οικογένεια δίνοντας επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και παράλληλα αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Έχουμε υποχρέωση και οφείλουμε να στηρίξουμε τη νεολαία μας ,η οποία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ζει ανεξάρτητη, να δημιουργεί στον τόπο της, να διεκδικεί τα όνειρά της και να μην αισθάνεται εγκλωβισμένη. Στόχος μας είναι να βγει επιτέλους ο τόπος από τη μιζέρια. Μιζέρια που δεν αξίζει ούτε σε εμάς αλλά ούτε στη νεολαία μας. Θέλουμε να αποδείξουμε με τις πολιτικές που θα εφαρμόσουμε πώς η γενιά αυτή , των νέων ανθρώπων πρέπει να παραμείνει στη χώρα μας δημιουργώντας με τις απίστευτες δυνατότητες και τα προσόντα που τη χαρακτηρίζουν και να αποδείξουμε στα νέα παιδιά πως η Ελλάδα της κρίσης που γνώρισαν και βίωσαν δεν είναι η μόνη Ελλάδα που υπάρχει. Υπάρχει και η Ελλάδα της δημιουργίας, της καινοτομίας, της προόδου και της ανάπτυξης και αυτή είναι η Ελλάδα που τους αξίζει.

Γιάννης Παππάς
Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments