Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Οι νέες ημερομηνίες για τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Οι νέες ημερομηνίες για τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

0
Dodekanisos

Σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο έβγαλε η σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν η FIFA, η UEFA και οι Ομοσπονδίες μέλη της, μεταξύ αυτών φυσικά και η Ελληνική. Αναλυτικά, οι αποφάσεις που πάρθηκαν και οι ημερομηνίες που δόθηκα στην δημοσιότητα είναι οι ακόλουθες:

1. Το τουρνουά EURO 2020 μεταφέρθηκε για το 2021 (11 Ιουνίου – 11 Ιουλίου 2021).

2. Οι φιλικοί αγώνες και τα play-off για το EURO θα αναβληθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

3. Οι προκριματικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2021 θα διεξαχθούν σε διαφορετική ημερομηνία.

4. Τα τουρνουά EURO U21 / EURO των γυναικών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021, θα διεξαχθούν σε διαφορετική ημερομηνία.

5. Οι ομάδες θα υποχρεωθούν να απελευθερώσουν τους παίκτες τους για όλους τους αγώνες εθνικών ομάδων που θα γίνουν σε νέες ημερομηνίες.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τα εθνικά πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

1. Αν η κατάσταση το επιτρέπει, θα καταβληθούν μέγιστες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα και τα ευρωπαϊκά κύπελλα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

2. Δεν θα υπάρχουν αποκλειστικές ημερομηνίες για παιχνίδια: Στα εθνικά πρωταθλήματα θα μπορούν να γίνουν στα μέσα της εβδομάδας και οι αγώνες στα ευρωπαϊκά κύπελλα κατά τα Σαββατοκύριακα.

3. Οι ημερομηνίες των προκριματικών γύρων για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα κατά την περίοδο 2020/21 θα καθοριστούν ανάλογα με την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Επιπλέον, έχει αποφασιστεί ο τελικός του Champions League να γίνει στις 27 Ιουνίου και εκείνος του Europa League στις 24 του ίδιου μήνα.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα αποφασίστηκε να αναβληθεί για το 2021 και το Κόπα Αμέρικα.

πηγή: to10.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments