Αρχική Videos Οι μοναχοί αρνούνται να εγκαταλείψουν την Αγία Λαύρα του Κιέβου!

Οι μοναχοί αρνούνται να εγκαταλείψουν την Αγία Λαύρα του Κιέβου!

0

«Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε και δεν θα το κάνουμε, γιατί τώρα υπάρχουν νόμοι που είναι με το μέρος του ανθρώπου. Δεν είμαστε στο 1917», είπε ο ηγούμενος της Αγίας Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, Μητροπολίτης Παύλος.

Αυτή είναι ουσιαστικά η «απάντηση» των μοναχών στην έξωση που αποφάσισε η κυβέρνηση Ζελένσκι. Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την άποψη ότι η έξωση των μοναχών «έτσι σε 10 μέρες» είναι παράνομη και εξέφρασε την ελπίδα ότι κυρίως οι ίδιοι οι πιστοί δεν θα επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη. Η συμφωνία μίσθωσης θα τερματιστεί στις 29 Μαρτίου, καθώς η διυπηρεσιακή ομάδα εργασίας, που συγκροτήθηκε με διάταγμα του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, «διαπίστωσε ότι το μοναστήρι παραβίασε τους όρους της συμφωνίας για τη χρήση της κρατικής περιουσίας».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος απηύθυνε έκκληση στον Πάπα Φραγκίσκο και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουτέρες να αποτρέψουν την εκδίωξη των μοναχών από τη Λαύρα. «Μαζί με το Σεβασμιότατο Παύλο, έγραψα μια έκκληση για την παραβίαση των νόμιμων διαδικασιών, καθώς και έκκληση προς τους πιστούς μας να εντείνουν την προσευχή και να υποστηρίξουν το κοινό μας Ιερό, το οποίο θέλουν να το πάρουν παράνομα από τους μοναχούς της Λαύρας,» έγραψε ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments