Αρχική Αθλητικά νέα Οι μάγκες της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών είναι στον μεγάλο τελικό!

Οι μάγκες της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών είναι στον μεγάλο τελικό!

1
Dodekanisos

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών νίκησε για δεύτερη φορά την Ουγγαρία και προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Της το έκανε ξανά με διαφορά λίγων ημερών! Η Ελλάδα κέρδισε για δεύτερο σερί ματς την Ουγγαρία αυτή την φορά με 9-6! Οι μάγκες του Θοδωρή Βλάχου έβγαλαν τεράστιες άμυνες και με φοβερές επιθέσεις «τσάκισαν» τους «Μαγυάρους»! Η Εθνική ομάδα πόλο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική ομάδα ανδρών έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ το ασημένιο μετάλλιο. Πρόκειται για ένα έπος, άθλο, όποια λέξη θέλετε προσθέστε για την Ελληνική υδατοσφαίριση. Με τον πήχη χαμηλά έφτασε να πανηγυρίζει το δεύτερο μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο είχε έρθει από την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στους Αγώνες της Αθήνας το 2004. Είναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ μετάλλια που έχει να επιδείξει ο ελληνικός αθλητισμός σε ομαδικό επίπεδο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στον τελικό της Κυριακής (08/08, 10.30) η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ισπανία – Σερβία. Εκεί θα προσπαθήσει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο!

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς , Σκουμπάκης 1, Καπότσης , Φουντούλης 1, Παπαναστασίου , Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ , Μάνχερτζ 2 , Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοζνιάσκι, Πάστζορ 1, Γιάνσικ, Έρντελι , Βάργκα 1, Μεζέι, Χαράι.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο Θοδωρής Βλάχος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του για την μεγάλη πρόκριση.

Αρχικά ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: «Περίμενα χρόνια τέτοια στιγμή, να βρεθούμε τελικό. Είμαι προπονητής εδώ επτά χρόνια κι έχω βρεθεί σε αυτήν τη θέση 3-4 φορές. Ήταν απωθημένο να ζήσω τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Η μοίρα επεφύλασσε να ζήσω τελικό της μεγαλύτερης διοργάνωσης, των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν τελειώσαμε. Θέλουμε το χρυσό, να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά, να ακουστεί ο ύμνος. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει ποτέ, υπάρχει η αξία. Τα παιδιά άξιζαν να κρεμάσουν μετάλλιο στο στήθος, κυρίως Ολυμπιακών Αγώνων, να πάμε σε ένα μεγάλο τελικό, να χαρούμε, να ευχαριστηθούμε και να προσπαθήσουμε για το τέλειο. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Για την δεύτερη διαδοχική νίκη επί της Ουγγαρίας είπε: Κερδίσαμε την Ουγγαρία, μία υπερδύναμη, για δεύτερη φορά σε ένα τουρνουά. Πώς; Με αυτοθυσία, καρδιά, τακτική, μεγάλες άμυνες, μεγάλα γκολ και όλα όσα χρειάζεται ένας τελικός, γιατί το παιχνίδι ήταν ένας τελικός για εμάς».

Για τον τελικό υπογράμμισε: «Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Υπάρχουν πανηγυρισμοί για 2-3 ώρες και μετά θα βρούμε τρόπο να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε τον αντίπαλο. Δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η στιγμή. Θα τη ζήσουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Τέλος έκανε ειδική αναφορά στις φωτιές που πλήττουν την Ελλάδα: «Είμαστε πολύ μακριά, αλλά παρακολουθούμε τι συμβαίνει. Ζούμε το όνειρό μας, κάναμε πραγματικότητα πολλά όνειρα. Όμως πολλές θυσίες συμπολιτών έχουν χαθεί και δεν ξέρω αν μπορέσαμε με αυτήν τη νίκη να δώσουμε χαρά σε κάποιους ανθρώπους. Δεν συγκρίνω συναισθήματα. Σε εμάς η ζωή 20 μέρες μας συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ξέρω αν μπορούμε να βοηθήσουμε διαφορετικά. Μερικές φορές με τη φωτιά δεν μπορεί να βοηθήσει κανείς. Επιτρέψτε μας να είμαστε χαρούμενοι».

«Ζητάμε συγγνώμη για την χαρά μας»

Ο Γιάννης Φουντούλης αναφέρθηκε και εκείνος με την σειρά τους στις φωτιές που πλήττουν την Ελλάδα. Μάλιστα ο Έλληνας πολίστας ζήτησε συγγνώμη απ’ όλους τους Έλληνες για τη χαρά και τον ενθουσιασμό των Διεθνών, που δεν συνάδει με τις εικόνες που έρχονται από τη χώρα μας.

«Δεν ξέρω τι να πω, έχω χάσει τα λόγια μου. Είμαστε δεκατρία άτομα, με τους προπονητές μας. Μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα φανταζόμασταν όλο αυτό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω αυτή την στιγμή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα την γράψουμε μετά.

Ειλικρινά, με ό,τι συμβαίνει στη χώρα έχουμε επηρεαστεί όλοι πάρα πολύ. Πίσω στην Ελλάδα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δεν πιστεύω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για ό,τι συμβαίνει. Μας θλίβει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ευχόμαστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ζητάμε προκαταβολικά ένα “συγγνώμη” για τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας. Με όλο τον σεβασμό, θα πανηγυρίσουμε αυτή την επιτυχία και θα σκεφτούμε όσα γίνονται πίσω στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή, καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και εκπροσωπώ τη χώρα μου, καταφέραμε να μνημονεύεται αυτό εδώ, να αποτελεί ορόσημο και να μας ενώνει για όλη μας τη ζωή» τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] με τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, προκρίθηκαν στον τελικό του πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ωστόσο την ίδια […]