Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Οι κρατούμενοι μπορούν να αρνηθούν τα τεστ όχι όμως οι ελεύθεροι!

Οι κρατούμενοι μπορούν να αρνηθούν τα τεστ όχι όμως οι ελεύθεροι!

0
φωτο protothema
Dodekanisos

Λάστιχο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως έχει καταντήσει το Ελληνικό Σύνταγμα. Αν δει κανείς προσεκτικά μια εγκύκλιος η οποία έχει αποσταλεί στους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας προφανώς θα αναρωτηθεί για το …που πήγε το άρθρο 4 παράγραφος 1 και 2. Σύμφωνα με αυτά όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η εγκύκλιος υποσημειώνει τα εξής:

1.Μη συναινούντος του εν λόγω κρατουμένου δεν μπορεί να εξαναγκασθεί να υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19.

Το σημαίνει αυτό; Ότι ένας κρατούμενος έχει δικαίωμα να επιλέξει να μην κάνει το αυτοδιαγνωστικό τεστ. Όχι όμως και ένας ελεύθερος εργαζόμενος άνθρωπος ο οποίος για να μπορεί να εργαστεί θα πρέπει να κάνει τεστ αν δεν είναι εμβολιασμένος. Το εξωφρενικό είναι επίσης ότι η εγκύκλιος αναφέρει ρητά πως τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ δεν καθιστούν ανενεργείς τις ρυθμίσεις του ΚΠΔ, τα άρθρα του οποίου είναι κανονικά σε ισχύ.

Συγκεκριμένα:
2. Οι διατάξεις του ΚΠΔ περί της (ταχείας) προσαγωγής του ενώπιον του Εισαγγελέα ή του Ανακριτή, δηλαδή τα άρθρα 275, 276, 279, 417-419 ΚΠΔ, ισχύουν και είναι εφαρμοστέα. Τα οριζόμενα στις ΚΥΑ δεν καθιστούν ανενεργείς τις ρυθμίσεις του ΚΠΔ, οι οποίες, άλλωστε, αποτελούν «εκτελεστικές» του άρθρου 6 του Συντάγματος διατάξεις και συμπλέουν με το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την εγκύκλιο

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments