Αρχική Αθλητικά νέα Οι κορυφαίοι σκόρερ μέσα στο 2021

Οι κορυφαίοι σκόρερ μέσα στο 2021

0
O Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε για την Πολωνία κόντρα στην Ισπανία (1-1). Πηγή φωτογραφίας: Eurosport.com
Dodekanisos

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) έφερε στο φως της δημοσιότητας την λίστα με τους καλύτερους σκόρερ μέσα στο 2021 (συγκεκριμένα από 1/1/21 έως 30/6/21).

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι χάρη στα τρία γκολ που σημείωσε στο EURO 2020, καθώς επέτρεψαν στον Πολωνό να διατηρήσει την πρωτιά μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ μέσα στο 2021. 

Με 34 γκολ, ο Πολωνός εξακολουθεί προπορεύεται  του δεύτερου Λιονέλ Μέσι (32), ο οποίος σημείωσε επίσης τρία γκολ στο Copa America με την Αργεντινή.
 
Παρόλα αυτά η πρωτιά μπορεί να αλλάξει. Μιας και η Πολωνία αποκλείστηκε σχετικά νωρίς από το EURO, ο Λεβαντόφσκι δεν θα έχει επίσημα παιχνίδια αυτόν τον μήνα, ενώ ο Μέσι μπορεί να παίξει έως και τρία επιπλέον ματς στο Copa America.

Την τριάδα συμπληρώνουν ο Αλί Μαμπκούτ της Αλ Τζαζίρα (ΗΑΕ) και ο Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν/Γαλλία) αμφότεροι έχουν από 29 γκολ.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους/Πορτογαλία) με 27 γκολ. Ο διεθνής Πορτογάλος πέτυχε έξι γκολ με το εθνόσημο της Πορτογαλίας τον Ιούνιο (πέντε από αυτά στο EURO). Ωστόσο οι «Ίβηρες» κάτοχοι του τίτλου το 2016 αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης. 

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Φένλο, Γιώργος Γιακουμάκης, βρίσκεται στην 43η θέση της λίστας με 17 γκολ.

 Ο Γκονσάλο Μπεργκέσιο της Νασιονάλ (Ουρουγουάη) ήταν ο πιο επιτυχημένος σκόρερ τον Ιούνιο, με 8 γκολ (συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ) και έχει βρεθεί στην όγδοη θέση στην κατάταξη.

 Ο Μοχάμεντ Αμούρα της Σετίφ (Αλγερία) σημείωσε επτά γκολ τον περασμένο μήνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments