Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ υποκίνησαν την κρίση φυσικού αερίου στην Ευρώπη!”

“Οι ΗΠΑ υποκίνησαν την κρίση φυσικού αερίου στην Ευρώπη!”

0

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποκίνησαν την κρίση εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη ωθώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες προς το «αυτοκτονικό» βήμα της διακοπής της οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας με τη Μόσχα, όπως γράφει το Reuters.

Όταν ρωτήθηκε τι έπρεπε να συμβεί για να ξεκινήσει ξανά η άντληση του Nord Stream 1, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε: «Ακούστε, μου κάνετε ερωτήσεις στις οποίες ακόμη και τα παιδιά γνωρίζουν την απάντηση: αυτοί που το ξεκίνησαν πρέπει να το τελειώσουν». Πρόσθεσε επίσης ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούσαν εδώ και καιρό να σπάσουν τους ενεργειακούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων όπως η Γερμανία, παρόλο που η Μόσχα ήταν αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησαν τη Ρωσία για ενεργειακό εκβιασμό, αφού η Μόσχα μείωσε τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ευρωπαίους πελάτες. Ενώ η Ρωσία λέει ότι υπήρχαν τεχνικά προβλήματα με έναν σταθμό συμπίεσης λόγω των κυρώσεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments