Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεωκοπήσουν από την 1η Ιουνίου”

“Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεωκοπήσουν από την 1η Ιουνίου”

0

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι ΗΠΑ «θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν από την 1η Ιουνίου», έκρουσε η Υπουργός Οικονομικών της χώρας μέσω επιστολής που απέστειλε στο Κογκρέσο! Τονίζει ότι «αυτό είναι πιθανό να συμβεί εάν οι νομοθέτες δεν αυξήσουν ή αναστείλουν τη δανειοληπτική αρχή της χώρας πριν από τότε και αποτρέψουν αυτό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παγκόσμια οικονομική κρίση! Η Yellen προέτρεψε τους ηγέτες του Κογκρέσου «να προστατεύσουν πλήρως την πίστη των Ηνωμένων Πολιτειών ενεργώντας το συντομότερο δυνατό» για να αντιμετωπίσουν το όριο των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στη νόμιμη δανειοληπτική τους αρχή. Πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί με βεβαιότητα η ακριβής ημερομηνία πότε οι ΗΠΑ θα ξεμείνουν από μετρητά.

«Έχουμε μάθει από προηγούμενα αδιέξοδα ορίων χρέους ότι η αναμονή μέχρι την τελευταία στιγμή για την αναστολή ή την αύξηση του ορίου χρέους μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, να αυξήσει το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού για τους φορολογούμενους και να επηρεάσει αρνητικά την πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει στην επιστολή της.

Τον Ιανουάριο, η Yellen είχε στείλει μια ακόμα επιστολή στους ηγέτες του Κογκρέσου , δηλώνοντας ότι το τμήμα της είχε αρχίσει να καταφεύγει σε «έκτακτα μέτρα» για να αποφύγει μια χρεοκοπία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments