Αρχική Videos Οι ΗΠΑ “σπρώχνουν” τον εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών!

Οι ΗΠΑ “σπρώχνουν” τον εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών!

0

Ενώ πολλοί επιστήμονες ανά τον κόσμο τονίζουν πως δεν υπάρχει λόγος τα παιδιά να μπουν σε διαδικασία εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εισαγάγουν εμβόλια σχεδιασμένα για παιδιά από έξι μηνών έως πέντε ετών, μόλις εγκριθούν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το αρχικό σχέδιο είναι να πάρουν 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer-BioNTech. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), εάν εγκριθεί, όλες οι ιατρικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να λάβουν την πρώτη παρτίδα μόλις στις 21 Φεβρουαρίου. Η συνάντηση μεταξύ εξωτερικών συμβούλων του FDA για να συζητηθεί το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Και αν ανάψει το «πράσινο φως», οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

«Υπάρχουν περίπου 18 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προμηθευτεί αρκετά εμβόλια για να υποστηρίξει τον εμβολιασμό αυτού του πληθυσμού», σημείωσε το CDC στο διαδικτυακό έγγραφο, το link του οποίου μπορείτε να βρείτε στο description.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments