Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ σιωπούν για μια μεγάλη ανθρωπογενή καταστροφή στο Οχάϊο!”

“Οι ΗΠΑ σιωπούν για μια μεγάλη ανθρωπογενή καταστροφή στο Οχάϊο!”

0

Δηλώσεις με αφορμή τα όσα έγιναν στο Οχάϊο με τον εκτροχιασμό ενός τρένου που μετάφερε τοξικά χημικά έκανε και η εκπρόσωπος του Ρωσιακού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Απευθυνόμνενη προς τους δημοσιογράφους, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Στις 3 Φεβρουαρίου, 50 βαγόνια ενός τρένου που μετέφερε τοξικά χημικά εκτροχιάστηκαν στο Οχάιο. Αυτό που συμβαίνει σε αυτήν την πολιτεία φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη ανθρωπογενής καταστροφή των τελευταίων ετών όσον αφορά τις απειλές για το περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή και την υγεία Ιδιαίτερα. Οι λεπτομέρειές του μόλις αρχίζουν να αναδεικνύονται», είπε ενώ δεν παρέλειωε να τονίσει πως «αρχικά απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους η πρόσβαση στο σημείο του εκτροχιασμού».

Η Ζαχάροβα συνέστησε στην Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ να αναλάβει τον προσωπικό έλεγχο της κατάστασης. «Βικτώρια, σε γνωρίζουμε για ένα άτομο που ήταν υπεύθυνο για τις πληροφορίες στο Υπουργείο Εξωτερικών. Θα μπορούσες να πάρεις τον προσωπικό έλεγχο της κατάστασης γύρω από τον εκτροχιασμό των βαγονιών που μετέφεραν τοξικά χημικά; Πείτε μας τι συμβαίνει εκεί και δώστε ζωή στη δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο λαός σας το νοσταλγεί», είπε η Ζαχάροβα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments