Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εμπλέξουν όποιον μπορούν στη σύγκρουση”

“Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εμπλέξουν όποιον μπορούν στη σύγκρουση”

0

«Η Ουγγαρία θα παραμείνει στο πλευρό της ειρήνης», τόνισε ο πρόεδρος της Ουγγαρίας  Βίκτορ Όρμπαν κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης και πρόσθεσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εγκατέλειψαν τον στόχο τους να εμπλέξουν όποιον μπορούν στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία». Ο ίδιος, χαρακτηριστικά τόνισε και τα εξής:
«Οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει το σχέδιό τους να παρασύρουν τους πάντες σε μια στρατιωτική συμμαχία, προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία και υποστηρίζοντας τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες. Η απειλή ενός νέου παγκοσμίου πολέμου αυξάνεται κάθε μέρα που περνά. Και αν ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος, θα είναι πυρηνικός πόλεμος». Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η Ουγγαρία υποστηρίζει την ταχύτερη δυνατή κατάπαυση του πυρός και την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί μόλις οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σταματήσουν να παρέχουν οικονομική στήριξη στο Κίεβο. Η Ουκρανία είναι μια οικονομικά ανύπαρκτη χώρα. Το ερώτημα είναι αν θα διατηρήσουμε την Ουκρανία ως τέτοια», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments