Αρχική Videos “Oι ΗΠΑ ήθελαν να εκβιάσουν τον Πούτιν με την ανατίναξη του Nordstream”

“Oι ΗΠΑ ήθελαν να εκβιάσουν τον Πούτιν με την ανατίναξη του Nordstream”

0

«Οι ΗΠΑ ήθελαν να εκβιάσουν τη Ρωσία ανατινάζοντας τον Nord Stream για να αποτρέψουν μια ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία», επανέλαβε για μια ακόμα φορά ο Αμερικανός δημοσιογράφος, βραβευμένος με Πούλιτζερ, Seymour Hersh. Μιλώντας σε Γερμανικό μέσο τόνισε πως «ο πόλεμος του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ ήταν εξαιρετικά παράλογος αλλά η επίθεση του Μπάιντεν στο Nord Stream είναι κατά ένα βαθμό χειρότερη».

«Το αίτημα υποβλήθηκε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά του 2021, πιθανότατα γύρω στα Χριστούγεννα. Η ιδέα ήταν να βρούμε κάτι ασυνήθιστο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ως δόλωμα ή απειλή για να πείσει τη Ρωσία να μην αναλάβει στρατιωτική δράση στην Ουκρανία», ανέφερε ο Χερς. «Η ιδέα ήταν να πει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν: «Θα ανατινάξουμε τους αγωγούς αν περάσετε τα σύνορα με την Ουκρανία».

Σύμφωνα με τον Hersh, «είναι μια απέλπιδα προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ να κρατήσει τους δυτικοευρωπαίους συμμάχους υπό τον έλεγχό του και να τους αναγκάσει σε έναν παρατεταμένο πόλεμο. Σημειώνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήθελε να πείσει τη Ρωσική Ομοσπονδία να διατηρήσει το «status quo» στην Ουκρανία, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορούσε γιατί λειτουργεί με την αρχή «είσαι μαζί μας ή εναντίον μας».
Υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Φεβρουαρίου, ο Hersh δημοσίευσε μια ερευνητική έκθεση σχετικά με την έκρηξη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments