Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ ευθύνονται για την επίθεση στο Κρεμλίνο”

“Οι ΗΠΑ ευθύνονται για την επίθεση στο Κρεμλίνο”

0

Όλες οι αποφάσεις του Κιέβου υπαγορεύονται τελικά από την Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένων των στόχων που πρέπει να χτυπηθούν και με ποια μέσα, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. Τα σχόλιά του έγιναν αφότου δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχείρησαν ανεπιτυχώς να χτυπήσουν το Κρεμλίνο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. 

«Τέτοιες αποφάσεις – ο ορισμός των στόχων, ο ορισμός των μέσων και ούτω καθεξής – όλα αυτά υπαγορεύονται στο Κίεβο από την Ουάσιγκτον, και το γνωρίζουμε καλά αυτό», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους .  Ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή τέτοιων τρομοκρατικών ενεργειών δεν λαμβάνονται στο Κίεβο, αλλά στην Ουάσιγκτον».   Ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ «να κατανοήσουν ξεκάθαρα» ότι η Ρωσία γνωρίζει την εμπλοκή της στην Ουκρανία και «πόσο επικίνδυνη είναι μια τέτοια άμεση ανάμειξη».
Ο εκπρόσωπος είπε ότι η απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Κιέβου στο Κρεμλίνο διερευνάται ενδελεχώς, αλλά δεν παρείχε εκτιμήσεις για το πότε θα ανακοινωθούν επίσημα τα συμπεράσματα. Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στην επίθεση με «μια ποικιλία βημάτων». Αν και αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα μέτρα, ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου επέμεινε ότι θα εξεταστούν προσεκτικά και «σύμφωνα με τα συμφέροντα της Ρωσίας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments