«Οι ΗΠΑ είπαν ψέματα για τον πόλεμο της Ουκρανίας!»

0
Dodekanisos

Ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Τζέφρι Σακς είπε ότι η παγκόσμια γεωπολιτική κρίση είναι η χειρότερη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ευθύνονται για τον πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη.

«Οι ΗΠΑ προκάλεσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία επεκτείνοντας επιθετικά το ΝΑΤΟ σύμφωνα με ένα αμερικανικό σχέδιο που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είπε ψέματα για αυτήν την ιστορία, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της σε πολλές επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος. Η Ουκρανία, τραγικά, πιάστηκε στη μέση», είπε ο Σακς σε πρόσφατη συνέντευξη του.

«Είναι πολύ δύσκολο να λυθούν οι αυξανόμενες παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις σε συνθήκες πολέμου. Η παγκόσμια γεωπολιτική κρίση περιλαμβάνει όχι μόνο τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στην Ανατολική Ασία. Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στην στην απειλή του πυρηνικού πολέμου», προειδοποίησε ο Sachs.

Ο Τζέφρι Σακς, ο οποίος ήταν σύμβουλος του Γιουγκοσλάβου πρωθυπουργού Άντε Μάρκοβιτς τη δεκαετία του 1990, δήλωσε ότι πίστευε στη σωτηρία της Γιουγκοσλαβίας, αλλά ότι «πάρα πολλοί πολιτικοί στη Γιουγκοσλαβία και την Ευρώπη ήθελαν να τελειώσουν τη Γιουγκοσλαβία, όχι να τη σώσουν».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments