Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη πυρηνική απειλή για τον κόσμο!”

“Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη πυρηνική απειλή για τον κόσμο!”

0

Ως τη «μεγαλύτερη πυρηνική απειλή στον κόσμο», χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Μάο Νινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη πηγή πυρηνικής απειλής στον κόσμο. Θα πρέπει να επανεξετάσουν προσεκτικά την πυρηνική τους πολιτική, να εκπληρώσουν επιμελώς το ειδικό και πρωταρχικό τους καθήκον να αφοπλίσουν, μειώνοντας έτσι τον ρόλο των πυρηνικών όπλων στην πολιτική εθνικής ασφάλειας, και να λάβουν ουσιαστικά πρακτικά μέτρα για να μειώσουν τους πυρηνικούς κινδύνους», είπε η διπλωμάτης.

Η Μάο τόνισε επίσης ότι οι εικασίες για την πυρηνική απειλή που φέρεται να θέτει η Κίνα ήταν πρόσχημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες να επεκτείνουν το δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο. Όπως ανέφερε η Wall Street Journal στις αρχές Φεβρουαρίου, επικαλούμενη τη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ, η Κίνα είχε περισσότερους εκτοξευτές για επίγεια ICBM από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συντάκτες της δημοσίευσης σημείωσαν ότι ορισμένοι αμερικανοί νομοθέτες ζητούσαν αύξηση του πυρηνικού δυναμικού της χώρας για να μπορεί να αντιμετωπίσει την Κίνα και τη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments