“Οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει την πλευρά …του κακού και του φασισμού”

0
Dodekanisos

Τοποθέτηση με αφορμή την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ για ένα νέο μεγάλο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία έκανε και ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ. Ο ίδιος χαρακτηριστικά, επεσήμανε και τα εξής:

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει την επιλογή της υπέρ του πολέμου, τάσσεται στο πλευρό του κακού και υποστηρίζει τον φασισμό! Η Ουάσιγκτον ισορροπεί στο χείλος μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων. Η εξέλιξη πλήττει σοβαρά τις προοπτικές για μια υποθετική αναβίωση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων στο μέλλον»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπάϊντεν υπέγραψε ένα πακέτο εξωτερικής βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καθυστερήσει εδώ και καιρό, συμπεριλαμβανομένων 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία. Ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν να στέλνουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία «τις επόμενες ώρες».

Ο Αντόνοφ πρόσθεσε και τα εξής:
«Για χάρη της άπληστης και ακόρεστης αμυντικής βιομηχανίας της, η κυβέρνηση Μπάιντεν θυσιάζει τις ζωές απλών ανθρώπων. Με την απόφασή τους, οι ντόπιοι πολιτικοί έβαλαν ουσιαστικά τέλος στη μοίρα ολόκληρου του κράτους της Ουκρανίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως «κριάρι» εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε. Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι παραβίασε την υποχρέωση του Χάρτη του ΟΗΕ να διατηρήσει την «πρωταρχική ευθύνη για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

«Η αμερικανική βοήθεια δεν θα σώσει τον [Ουκρανό Πρόεδρο] Ζελένσκι», τόνισε, προσθέτοντας ότι κάθε νέο όπλο που στέλνει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο θα καταστραφεί και ότι τα καθήκοντα και οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας θα πραγματοποιηθούν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments