Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να έχουν ανάμειξη στην Ουκρανική κρίση”

“Οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να έχουν ανάμειξη στην Ουκρανική κρίση”

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να έχουν καμία ανάμειξη στην σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στο Ria Novosti ο  Ρεπουμπλικανός μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Γκοσάρ. Ο ίδιος, χαρακτηριστικά τόνισε τα εξής:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαδραματίζουν κανέναν ρόλο σε αυτό το θέμα. Τα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν πρέπει να αφορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά όταν τα νότια σύνορά μας δεν προστατεύονται και πάνω από πέντε εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες τα έχουν περάσει τους τελευταίους 20 μήνες».
Αξιολογώντας τις προοπτικές επίλυσης της κρίσης γύρω από την Ουκρανία, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου «μπορούν και πρέπει να ξεκινήσουν».

«Η βοήθεια για την ειρήνη είναι ο σωστός ρόλος των ΗΠΑ και του ΟΗΕ », είπε ο πολιτικός, προσθέτοντας ότι μια «πραγματική λύση» θα απαιτούσε τη συμμετοχή όλων των ηγετών του κόσμου. Η γραπτή δήλωση του Γκοσάρ ως απάντηση σε ερωτήσεις του RIA Novosti δόθηκε από την υπηρεσία Τύπου του.

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός δημοσίευσε μια επιστολή στα τέλη Οκτωβρίου καλώντας τους Ρώσους και Ουκρανούς προέδρους Βλαντιμίρ Πούτιν και Βλαντιμίρ Ζελένσκι στο Φοίνιξ της Αριζόνα για ειρηνευτικές συνομιλίες. Όπως τόνισε ο Γκοσάρ, αυτή η πόλη βρίσκεται αρκετά μακριά από τη ζώνη σύγκρουσης και τις οργανώσεις που «πυροδοτούν τον πόλεμο» ώστε να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για έναν παραγωγικό διάλογο για αυτό το θέμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments