Αρχική Videos Οι ΗΠΑ δεν έχουν καταλήξει οριστικά από που προήλθε ο κορωνοϊός!

Οι ΗΠΑ δεν έχουν καταλήξει οριστικά από που προήλθε ο κορωνοϊός!

0

Αποτέλεσμα διαρροής από εργαστήριο ήταν πιθανότατα ο κορωνοϊός σύμφωνα με μια πρόσφατα ενημερωμένη διαβαθμισμένη έκθεση από το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών που έλαβε η εφημερίδα Wall Street Journal. Ο συγκεκριμένος ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας στα τέλη του 2019 και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Προκάλεσε αναταραχή στην παγκόσμια οικονομία καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορα και διέταξαν lockdown.

Η κρίση για την τελευταία απόρρητη έκθεση προέκυψε από νέες πληροφορίες και έγινε με «χαμηλή εμπιστοσύνη», ανέφερε η εφημερίδα. Το τμήμα ενέργειας επιβλέπει ένα δίκτυο εργαστηρίων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που αναλαμβάνουν προηγμένη βιολογική έρευνα. Τέσσερις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν με «χαμηλή εμπιστοσύνη» ότι ο ιός προέκυψε μέσω φυσικής μετάδοσης, ενώ δύο άλλες παραμένουν αναποφάσιστες, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Παρά τις διαφορετικές αναλύσεις των υπηρεσιών, η ενημέρωση επιβεβαίωσε την υπάρχουσα συναίνεση ότι ο COVID-19 δεν ήταν αποτέλεσμα κινεζικού προγράμματος βιολογικών όπλων, είπαν στην εφημερίδα οι άνθρωποι που είχαν διαβάσει τη διαβαθμισμένη αναφορά. Η έκθεση, που εκτείνεται σε πέντε σελίδες, ετοιμάστηκε για τον Λευκό Οίκο και τα μέλη του Κογκρέσου, ανέφερε η εφημερίδα. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «διαφορετικές απόψεις» για το θέμα και πρόσθεσε και τα εξής:  «Εάν αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες, θα τις μοιραστούμε με το Κογκρέσο και θα τις μοιραστούμε με τον αμερικανικό λαό. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει οριστική απάντηση που να έχει προκύψει από την κοινότητα των πληροφοριών σε αυτό το ερώτημα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments