Αρχική Videos Οι ΗΠΑ απορρίπτουν το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία

0

Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε ένα ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός αναφορικά με τη σύγκρουση με την Ουκρανία. Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση που έκανε ο διευθυντής επικοινωνίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν επίσης το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η Κίνα με σημεία όπως η «παύση των εχθροπραξιών» και η «επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων». Σύμφωνα με τον Kirby, μια εκεχειρία θα αναγνώριζε ουσιαστικά την εδαφική επέκταση της Ρωσίας. Μια τέτοια επιλογή θα αποτελούσε άλλη μια παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ από τη Ρωσία.

Επιπλέον, η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια κατάπαυση του πυρός για να ενισχύσει τις θέσεις της στην Ουκρανία και να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της για περαιτέρω επιθέσεις. Μια εκεχειρία θα πρέπει επίσης, επιμένει ο Kirby, όχι μόνο να ικανοποιεί τα συμφέροντα μιας πλευράς. «Για να είναι μια ειρήνη δίκαιη και διαρκής, δεν πρέπει να είναι μονόπλευρη, αλλά πρέπει να περιέχει και να λαμβάνει υπόψη και τα Ουκρανικά συμφέροντα».

Στις 24 Φεβρουαρίου 2023, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση. Στο έγγραφο των δώδεκα σημείων, η Κίνα είχε ζητήσει τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Το Πεκίνο έχει επίσης επισημάνει ότι ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις είναι η μόνη πραγματική διέξοδος από την ουκρανική κρίση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments