Αρχική Videos Οι ηγέτες της G20 προωθούν ένα …παγκόσμιο διαβατήριο εμβολίων για τα ταξίδια

Οι ηγέτες της G20 προωθούν ένα …παγκόσμιο διαβατήριο εμβολίων για τα ταξίδια

0

Η δημιουργία “παγκόσμιων ψηφιακών δικτύων υγείας” είναι ένας από τους βασικούς στόχους των ηγετών της G20 όπως οι ίδιοι γνωστοποίησαν με κοινή τους δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής που έγινε στο Μπαλί. Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται και ένα “παγκόσμιο πρότυπο για την απόδειξη εμβολιασμού για διεθνή ταξίδια”. Οι ηγέτες συζήτησαν γενικότερα τις παγκόσμιες προκλήσεις και τον συντονισμό των πολιτικών ως απάντηση, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών πανδημιών.

«Αναγνωρίζουμε τη σημασία των κοινών τεχνικών προτύπων και μεθόδων επαλήθευσης, στο πλαίσιο των Διεθνών Κανονισμών Υγείας , για τη διευκόλυνση του απρόσκοπτου διεθνούς ταξιδιού, τη διαλειτουργικότητα και την αναγνώριση ψηφιακών λύσεων, συμπεριλαμβανομένης της απόδειξης εμβολιασμών», αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή δήλωση.

Οι Διεθνείς Κανονισμοί Υγείας (2005) είναι ένα μέσο διεθνούς δικαίου που αναπτύχθηκε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Οι ηγέτες πρόσθεσαν ότι αυτά τα παγκόσμια ψηφιακά δίκτυα υγείας θα πρέπει να «κεφαλαιοποιήσουν και να αξιοποιήσουν την επιτυχία των υφιστάμενων προτύπων και των ψηφιακών πιστοποιητικών COVID-19», όπως αναφέρουν χαρρακτηριστικά.

Τα διαβατήρια εμβολίων COVID-19 -και διάφορες άλλες μορφές συστημάτων ψηφιακής ταυτότητας- έχουν επικριθεί πάντως ως παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και ότι έχουν τη δυνατότητα να επιτρέψουν στις κυβερνήσεις και τις εταιρείες να εξαναγκάσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, για παράδειγμα, αρνούμενοι την πρόσβαση σε υποδομές ή υπηρεσίες.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments