«Οι Γάλλοι …τρέμουν μήπως γίνουν στόχοι των Ρώσων στην Ουκρανία»

0
Dodekanisos

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου να πείσει τη Μόσχα να μαλακώσει τη θέση της σχετικά με το δυτικό στρατιωτικό απόσπασμα στην Ουκρανία και να βρει βάση για «πάγωμα» της σύγκρουσης, σύμφωνα με τον Βρετανό αναλυτή Alexander Mercuris.

«Νομίζω ότι ήθελαν να δουν αν οι Ρώσοι μπορούσαν να αμβλύνουν τη στάση τους για την ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία». Οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι Γάλλοι θα στοχοποιηθούν… και οι Γάλλοι το φοβούνται αυτό», είπε ο Mercuris στο κανάλι YouTube «Duran».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γαλλία γνωρίζει την καταστροφική κατάσταση στην Ουκρανία και τις ζοφερές προοπτικές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης. Γι’ αυτό ακριβώς, όπως ανέφερε ο αναλυτής, το δεύτερο καθήκον του Λεκόρνου ήταν να βρει το έδαφος για μια συμφωνία με τη Ρωσία που θα επέτρεπε το πάγωμα της σύγκρουσης.

Ο Βρετανός εμπειρογνώμονας υπενθύμισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ήδη εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του σχετικά με τις προσπάθειες να παρασυρθεί η χώρα σε διαπραγματεύσεις για το πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης του, ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλεσε τους συντάκτες τέτοιων προτάσεων «επικίνδυνους ανθρώπους». Όπως σημείωσε ο Πούτιν, οι δυτικοί «ειρηνοποιοί» θα «βγάλουν τις επιθυμίες τους» μόνο υπό το πρόσχημα των παραχωρήσεων στη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments