Αρχική Videos Οι Γάλλοι διαδηλώνουν και για το νερό, αναβρασμός σε όλη τη χώρα!

Οι Γάλλοι διαδηλώνουν και για το νερό, αναβρασμός σε όλη τη χώρα!

0

Μεγάλη ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στη Γαλλία. Δεν είναι μόνο οι συνεχόμενες διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό αλλά και μια νέα που προστέθηκε και έχει να κάνει με την προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό. Χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν στην περιοχή  Sainte Soline, κατά της κατασκευής μέγα δεξαμενών που θα γεμίζει από νερό το οποίο θα αντλείται από τον υδροφόρο ορίζοντα, ώστε να ώστε να χρησιμοποιείται για το πότισμα εντατικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει ορισμένους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση ενώ τα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο για τραυματίες. Ήδη το twitter έχει πάρει φωτιά με πολλά πλάνα και φωτογραφίες που κυκλοφορούν. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κυβέρνηση ανέπτυξε πάνω από 3000 αστυνομικούς. Οι υποστηρικτές λένε ότι οι τεχνητές δεξαμενές είναι ένας τρόπος για την αποτελεσματική χρήση του νερού όταν χρειάζεται, ενώ οι επικριτές υποστηρίζουν ότι είναι μεγάλες και ευνοούν τις μεγάλες φάρμες μόνο.

Η διαμαρτυρία για το αρδευτικό έργο έρχεται μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που κορυφώθηκε από τότε που η κυβέρνηση προώθησε τη νομοθεσία χωρίς τελική κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments