Αρχική Στήλες Απόψεις Οι …φανφάρες και το …εντυπωσιακό σκηνικό των 12.000.000 ευρώ!

Οι …φανφάρες και το …εντυπωσιακό σκηνικό των 12.000.000 ευρώ!

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 12.000.000 ευρώ στα ερασιτεχνικά σωματεία ανακοίνωσε το Ελληνικό κράτος. Πω, πω λεφτά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος. Και πραγματικά, το συγκεκριμένο ποσό ακούγεται ως “πολύ μεγάλο” και εύκολα εντυπωσιάζεται -και παράλληλα ζαλίζεται- κανείς από το …μεγάλο ύψος. Υπάρχει όμως και μια μικρή μερίδα κόσμου που θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ακόμα …τερτίπι εντυπώσεων και δεν περικλείει ουσία για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Τα χρήματα αυτά βγαίνουν για να αντιμετωπίσουν λέει οι παράγοντες τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό. Μάλιστα. Καλό ακούγεται. Για να βάλουμε όμως δυο απλούς προβληματισμούς.

1. Για να μπορέσει ένα ερασιτεχνικά σωματείο να εισπράξει τα χρήματα της επιχορήγησης θα πρέπει να έχει αθλητική αναγνώριση ή έστω να έχει ξεκινήσει την διαδικασία εγγραφής αν έχουμε καταλάβει σωστά. Αυτή τη στιγμή, στη Δωδεκάνησο για παράδειγμα και σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, τυπικά κανένα σωματείο δεν έχει αυτή την αναγνώριση. Ακόμα και αυτά τα λίγα που είχαν, πλέον δεν …έχουν, διότι ένας χάκερ λέει έπληξε το σύστημα, χάθηκαν όλα τα αρχεία και όλοι πρέπει να κάνουν την διαδικασία από την αρχή. Και η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί “χαρτούρα” και διαδικασία. Δεν γίνεται έτσι εύκολα. Οπότε δεν πρόκειται και να τελειώσει γρήγορα και με τους ρυθμούς που πάμε μάλλον είναι πιθανότερο να έχει βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό πρώτα και ακόμα τα σωματεία να μην έχουν την αθλητική αναγνώριση.

2. Πόσο άραγε θα είναι το ύψος του ποσού που θα αντιστοιχεί σε ένα ποδοσφαιρικό ερασιτεχνικό σωματείο της περιοχής μας; 800 ευρώ; 1000 ευρώ; 1500 ευρώ; Πόσα άραγε; Μπορεί να πει κανείς; Δηλαδή με τα ποσά αυτά θα μπορεί ένα σωματείο να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες του κορωνοϊού;

Η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι υποχρέωση του κράτους. Όπως επίσης και οι αθλητικές αναγνωρίσεις των συλλόγων είναι κάτι πολύ σημαντικό. Έπρεπε ήδη να είχαν γίνει. Είναι κάτι αυτονόητο. Κανένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να ανέχεται σωματεία …σφραγίδα, που δεν υπάρχουν πουθενά στο χάρτη αλλά διεκδικούν χρήματα επιχορηγήσεων. Και είναι δική του δουλειά για να τα εντοπίσει και να τα κλείσει. Να βάλει τον κάθε …κατεργάρη στον πάγκο του. Αυτό θέλουμε και ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης. Ένα κράτος που θα κάνει τα αυτονόητα και θα επιβάλλει την τάξη. Το να θριαμβολογούμε με βαρύγδουπες δηλώσεις για κάτι που δεν προσφέρει άμεσα κάτι ουσιαστικό στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι κάτι που στον υγιώς σκεπτόμενο κόσμο προκαλεί για μια ακόμα φορά προβληματισμό και αλγεινή εντύπωση…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments