Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα “Οι εθελοντικές οργανώσεις αξίζουν την άμεση και διαρκή στήριξη της Πολιτείας”

“Οι εθελοντικές οργανώσεις αξίζουν την άμεση και διαρκή στήριξη της Πολιτείας”

0
Dodekanisos

Με αφορμή τις συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας της Ρόδου και την πρόσφατη παράδοση εξοπλισμού (19.7.2019) σε έξι (6) από αυτές, από την ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την ανάγκη να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να ενισχυθούν και οι υπόλοιπες εθελοντικές οργανώσεις της Ρόδου αλλά και της υπόλοιπης Δωδεκανήσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρώ θετικό που έστω και καθυστερημένα λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας της και στη μέση της αντιπυρικής περιόδου, παραδίδεται από τη σημερινή περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου εξοπλισμός σε έξι (6) εθελοντικές οργανώσεις της Ρόδου, που επί μήνες βρίσκεται στις αποθήκες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης εκφράζω την ικανοποίησή μου που τα αλλεπάλληλα προφορικά και γραπτά αιτήματά μου (έγγραφο 8.10.2018 με α.π. Οίκ. 266 και 20.6.2019 με α.π. Οίκ. 123 προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας) και η πρότασή μου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για εξοπλισμό των εθελοντικών ομάδων, γίνεται πράξη.

Οι εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής μας αξίζουν τη στήριξη της Πολιτείας μας και απαιτείται η απλοποίηση των διαδικασιών που αφορά την ενίσχυση με εξοπλισμό που δίκαια αιτούνται. Είναι οι σύμμαχοι των κρατικών εκπροσώπων και Υπηρεσιών και με συνέπεια υπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου και το κοινό καλό. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα υπάρχει συνέχεια και στην προσφορά τους, αλλά και στην αυτονόητη προσφορά της οργανωμένης Πολιτείας απέναντι στους εθελοντές.»

Υ.Γ.: Απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούν την απουσία μου κατά την ημέρα παράδοσης του εξοπλισμού, ενημερώνω ότι παρά την πρόθεσή μου να είμαι εκεί και παρά το γεγονός ότι είμαι αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας και συνεργάζομαι με τις εθελοντικές ομάδες, εκφράζω τη λύπη μου και τον εύλογο αποτροπιασμό μου γι’ αυτούς που για μια ακόμα φορά δε σέβονται θεσμούς και ανθρώπους και δεν κλήθηκα από την ηγεσία της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Άλλωστε από αποκλεισμούς και πρωτοφανείς ενέργειες έχω αρκετά βιώματα τα τελευταία χρόνια, από τους ίδιους ανθρώπους. Τα συμπεράσματα δικά σας…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments