Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Οι επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης η οποία …φτιάχνει πρωτιές…

Οι επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης η οποία …φτιάχνει πρωτιές…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Μάκης Αναγνωστόπουλος

Με στόχο να στήνει συνεχώς επικοινωνιακές φιέστες προκειμένου να προκαλέσει τη λαϊκή ευαρέσκεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο «Μωυσής» των πολιτικών «θαυμάτων» δε διστάζουν να εφεύρουν «πρωτιές», «βραβεία» και «αριστείες». Aκόμα και αν κάποιες από αυτές έχουν… προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια.


Ο ηγέτης της πολιτικής «αριστείας», με τις ευλογίες αυτοκινητοβιομηχανίας, σκάρωσε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, τις προάλλες στο νησί της Αστυπάλαιας. Για ένα έργο πράσινης ενέργειας. Το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης για τη μετατροπή του νησιού σε μία «πράσινη περιοχή» ως πρότυπο ηλεκτροκίνησης, ήταν βεβαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που υποστήριξε: «Η Αστυπάλαια δείχνει το μέλλον για την επόμενη γενιά. Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα δημιουργούμε το πρώτο “πράσινο νησί” της Μεσογείου».

Φυσικά, τη διατύπωση του πρωθυπουργού για την ελληνική πρωτιά «αγκάλιασαν» με ζέση τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Μία διάκριση που προφανώς θα ήταν ευπρόσδεκτη από το σύνολο υγιώς σκεπτόμενου κόσμου. Εάν η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν λησμονούσαν άλλες «πρωτιές», προγενέστερες. Και όχι να προσπαθήσουν να καπηλευτούν μία πράσινη πρωτοβουλία για να ενισχύσουν και να τονώσουν το οικολογικό προφίλ της κυβέρνησής.

Θα έλεγε κανείς πως είναι δευτερευούσης σημασίας ποιο είναι το «πρώτο» νησί σε πράσινη ενέργεια. Ωστόσο, μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί πως ο πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε να αγνοήσει τις διακρίσεις που έχει λάβει εδώ και αρκετά χρόνια ένα άλλο νησί: η Τήλος.
Το ότι ο πρωθυπουργός «ξέχασε» την Τήλο που εδώ και χρόνια έχει διακριθεί και βραβευθεί και χαρακτηριστεί ως: «Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στη Μεσόγειο», ίσως να αποδίδεται σε μία ακόμα στιγμή… ανεμελιάς όπως τόσες και τόσες άλλες.

Διαβάστε εδώ και άλλα άρθρα της κατηγορίας “Ελεύθερη Πένα”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments