Αρχική Videos Οι Ελβετοί καλούν τον κόσμο να εφοδιαστεί με …κεριά ενόψει του χειμώνα

Οι Ελβετοί καλούν τον κόσμο να εφοδιαστεί με …κεριά ενόψει του χειμώνα

0

Πιθανό είναι και στην Ελβετία να υπάρξουν προβλήματα με διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος αυτόν τον χειμώνα, όπως παραδέχθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ηλεκτρισμού (Elcom), Werner Luginbühl. Ο ίδιος τόνισε πως δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Είναι το χειρότερο σενάριο, όπως είπε σε συνέντευξή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά και τα εξής: «Σίγουρα είναι σκόπιμο να έχετε αρκετά κεριά στο σπίτι. Και αν έχετε ξυλόσομπα, θα πρέπει να την εφοδιάσετε με αρκετά καυσόξυλα. Αυτή τη στιγμή η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται εντελώς αλόγιστα. Είναι πάντα εκεί. Αν ήμασταν λίγο περισσότερο ενήμεροι ότι ο ηλεκτρισμός δεν θα είναι πάντα αυτονόητος, θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Αυτή τη στιγμή εξετάζεται εάν οι μεγάλοι καταναλωτές θα ήταν διατεθειμένοι να μειώσουν προσωρινά την παραγωγή τους. «Είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο και εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη δυνατότητα». Ο Luginbühl επικρίνει ότι οι πολιτικοί δεν έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις μακροχρόνιες προειδοποιήσεις της Elcom για έλλειψη ρεύματος το χειμώνα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πλέον επιδεινώσει την κατάσταση περισσότερο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments