Αρχική Αθλητικά νέα Οι ελληνικές παρουσίες στα σαλόνια της Ευρώπης

Οι ελληνικές παρουσίες στα σαλόνια της Ευρώπης

0
Dodekanisos

 

Βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ η χθέσινη με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Κλασικά, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέραν από τον Ολυμπιακό, που αποκλείστηκε στο νήμα από την Λουντογκόρετς, ακόμα δυο ομάδες διέθεταν στο ρόστερ τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όλοι μάλιστα, λογιζόμενοι ως βασικοί. Συνολικά, 9 παίκτες αγωνίστηκαν στα χθεσινά ευρωπαϊκά ματς προερχόμενοι από 3 ομάδες.. τον Ολυμπιακό, την Μπενφίκα και … την Σερίφ! Πάμε, λοιπόν, να τα δούμε όλα αναλυτικά!

Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν για την πρόκριση στο ασταθές κλιματικά Ραζγκράντ της Βουλγαρίας, αποκλειόμενοι μέσα από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. 2-2 το τελικό σκορ, η Λουντογκόρετς πέρασε σχετικά εύκολα στο τέλος, καθώς αποδείχθηκε πιο εύστοχη (4-1). Στην αρχική εντεκάδα βρέθηκαν οι Τζολάκης, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Βρουσάι και Μασούρας με τον τελευταίο να μοιράζει την ασίστ στο γκολ του Εμβιλά. Όλοι οι Έλληνες παίκτες πέρασαν ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, πλην του τερματοφύλακα. Στο 54ο λεπτό, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Μπουχαλάκη. Μεστό παιχνίδι για Τζολάκη και Ανδρούτσο, ήσυχος στα δεξιά ο Βρουσάι.

Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός 0-1

Μπενφίκα

Επιστροφή κάτω από τα γκολπόστ των Αετών για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στα 3 ματς της ομάδας του, παρά το ενδιαφέρον της Λιλ. Ο Έλληνας κίπερ πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Σπάρτακ Μόσχας. Το 2-0 σηματοδότησε ακόμα μια clean sheet για τον Όντι, που έκανε τις επεμβάσεις στο παιχνίδι, η μία, μάλιστα, από σουτ στην μικρή περιοχή. Συνεχίζει ακάθεκτος στην Ευρώπη.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Σέριφ

Αρχικά για όσους δεν την γνωρίζουν να πούμε κάποια βασικά πράγματα. Η Σερίφ Τιρασπόλ είναι ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Μολδαβίας, τωρινή κάτοχος του τροπαίου και με τις περισσότερες κατακτήσεις (19 στο σύνολο). Χτες το βράδυ πραγματοποίησε μια σπουδαία πρόκριση με αντίπαλο της τον φαινομενικά πολύ ισχυρότερο Ερυθρό Αστέρα κερδίζοντας τον μέσα στην έδρα της με 1-0 (1-1 στην προηγούμενη συνάντηση). Την εστία της Σερίφ, φυλάει ο Έλληνας τερματοφύλακας Γιώργος Αθανασιάδης, ως δανεικός από την ΑΕΚ. Περιττό να πούμε ότι αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο με απόλυτη επιτυχία. Μεσοεπιθετικά βρίσκεται ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μολδαβούς μέχρι το τέλος της σεζόν, με οψιόν αγοράς για ακόμα έναν χρόνο. Ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο 67’. Οι δυο τους, μαζί με τον Βλαχοδήμο είναι και οι μοναδικοί Έλληνες επιζώντες του τρίτου προκριματικού γύρου..

Η περιβόητη ομάδα της Σεριφ
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments