Αρχική Uncategorized Οι Έλληνες στην Ευρώπη!

Οι Έλληνες στην Ευρώπη!

0
Dodekanisos

Οι ελληνικές παρουσίες ποικίλουν στην Ευρώπη και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την Τρίτη που ξεκίνησε το Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι και την Πέμπτη που ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του Γιουρόπα και του Κόνφερενς πλήθος Ελλήνων ποδοσφαιριστών έκαναν την εμφάνιση τους. Άλλοι έλαμψαν, ενώ άλλοι δεν αγωνίστηκαν καν. Συνολικά, και στα τρία ευρωπαϊκά κύπελλα υπήρξαν 28 παίκτες Ελληνόπουλα, 11 εξ αυτών αγωνίστηκαν βασικοί, ενώ ένας μόλις σκόραρε. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Τσάμπιονς Λιγκ

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είχαν την τιμή να παίξουν 3 ποδοσφαιριστές μας, όλοι βασικοί. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έκατσε κάτω από τα γκολποστ της Μπενφίκα στην άσφαιρη αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου το βράδυ της Τρίτης. Την Τετάρτη η μικρούλα Σερίφ κέρδισε την Σαχτάρ με 2-0 στο ευρωπαϊκό της ντεμπούτο. Εξαιρετικός ο Γιώργος Αθανασιάδης που κράτησε το μηδέν, ενώ ως τραυματίας αποχώρησε στο 55ο λεπτό ο Δημήτρης Κολοβός.

Source: Footballace.org

Γιουρόπα Λιγκ

Ξεκινάμε με τον Ολυμπιακό που είχε, φυσικά, και τους περισσότερους Έλληνες στην εντεκάδα.  Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης κι ο Σωκράτης Παπασταθόλπουλος αγωνίστηκαν ολόκληρο το 90λεπτο, με τον κεντρικό μέσο, μάλιστα, να φοράει το περιβραχιόνιο. Ως αλλαγή πέρασε ο Μάριος Βρουσάι στο 81’, που μοίρασε την ασίστ στο νικητήριο γκολ του Ρέαμπτσιουκ, έξι λεπτά αργότερα. Στην αποστολή βρίσκονταν οι Τζολάκης, Ανδρούτσος και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Source: www.athina984.gr

Βασικός μέχρι το 74ο λεπτό αγωνίστηκε ο Ταξιάρχης Φούντας με την Ραπίντ Βιέννης, σε μια καλή εμφάνιση, χωρίς γκολ. Αλλαγή στην θέση του σκόρερ Οζίλ, πέρασε ο Δημήτρης Πέλκας της Μπεσίκτας στο 77’. Τεράστια ευκαιρία για τον πρώην μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις που θα σφράγισε μια σημαντική νίκη επί της Άιντραχτ. Στον πάγκο έκατσε ο Κώστας Μανωλάς για την Νάπολι, ενώ το ίδιο συνέβη και για τον Παναγιώτη Ρέτσο στην Λεβερκούζεν, αλλά και για τον Βασίλη Μπάρκα της Σέλτικ.

Κόνφερενς Λιγκ

Και πάλι, θα αρχίσουμε με ελληνική ομάδα κι αυτήν την φορά με τον ΠΑΟΚ. Μόνο ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αγωνίστηκε βασικός στο ματς του Δικεφάλου, με τους Γιάννη Μιχαηλίδη, Γιάννη Κωνσταντέλια και Γιώργο Κούτσια να περνούν ως αλλαγές. Οι Μπαλωμένος, Λύρατζης και Τσιγγάρας βρέθηκαν εντός αποστολής, χωρίς να αγωνιστούν. Στο άλλο ματς του γκρουπ, ο Ζέκα έπαιξε βασικότατος στην Κοπεγχάγη, ως αρχηγός μάλιστα, με τον Μάριο Οικονόμου να μένει στον πάγκο. Στην Ανόρθωση, Σπύρος Ρισβάνης και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έπαιξαν σε ολόκληρο το παιχνίδι, με τον Νίκο Καλτσά να μπαίνει στο 72’.

Source: PAOK FC

Μοναδικός Έλληνας σκόρερ στέφθηκε ο Βαγγέλης Παυλίδης, όταν έγραψε το 2-1 στο 34ο λεπτό. Αποχώρησε στο 76’, σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του Παντελή Χατζηδιάκο που έβγαλε όλο το 90λέπτο. 

Αν σάρεσε το συγκεκριμένο άρθρο και θες να δεις κι άλλα, κάνε κλικ ΕΔΩ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments