Αρχική Επικαιρότητα «Οι έφηβοι μπορούν να εμβολιαστούν και χωρίς γονική συναίνεση!»

«Οι έφηβοι μπορούν να εμβολιαστούν και χωρίς γονική συναίνεση!»

0
Dodekanisos

Μια δήλωση που προφανώς προκαλεί πολλά ερωτηματικά αλλά και ανησυχία έκανε ο Βρετανός Υπουργός Nadhim Zahawi. Μιλώντας στο Times Radio κλήθηκε να απαντήσει στην εξής ερώτηση; Τι θα συνέβαινε αν οι γονείς ενός έφηβου έλεγαν όχι στον εμβολιασμό του αλλά ο ίδιος είχε αντίθετη άποψη; Η απάντηση του ήταν ότι θα μπορούσε να γίνει και χωρίς την άδεια των γονέων! Ο ίδιος υποστήριξε ότι το NHS «είναι πολύ καλά εξασκημένο σε αυτό γιατί κάνουν σχολικά προγράμματα ανοσοποίησης για πολύ καιρό».

Το παράξενο πάντως που θα πρέπει να αναφερθεί ότι μιλώντας σήμερα και στο Sky News ο Zahavi είπε άλλα πράγματα. Ότι απαιτείται γονική συγκατάθεση προκειμένου τα παιδιά να εμβολιαστούν!

Υπενθυμίζουμε ότι η αρμόδια επιτροπή του Ηωμένου Βασιλείου δεν έδωσε σύσταση για τον εμβολιασμό των υγιών παιδιών (12 – 15 ετών) μιας και θεωρούνται εξαιρετικά χαμηλού κινδύνου.

Πάντως η κυβέρνηση φαίνεται πως πιέζει για τους εμβολιασμούς με τους The Times να αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «οι εμβολιασμοί των παιδιών θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της JCVI, καθηγητής Άντονι Χάρντεν, σημείωσε το Σάββατο ότι «τα οφέλη για την υγεία από τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών» είναι «οριακά μεγαλύτερα από τους κινδύνους» και είπε ότι οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει τελικά να απαιτεί «συγκατάθεση των γονέων» .. ” «Τόσο οι έφηβοι όσο και οι γονείς πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν την επιλογή», υποστήριξε. Η ηλικία συναίνεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τα 16.

Την Παρασκευή, διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία του Λονδίνου της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή πρόθεση της κυβέρνησης να εμβολιάσει παιδιά κάτω των 16 ετών.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments