Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Οι διοργανωτές του“Six Days of Rhodes” απαντούν στον Ροδήλιο

Οι διοργανωτές του“Six Days of Rhodes” απαντούν στον Ροδήλιο

0
Dodekanisos

Σε απάντηση δημοσιεύματος στην σελίδα γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης του σωματείου Ροδήλιος Ποδηλατικός Ομιλος Ρόδου, σχετικά με την συμμετοχή των αθλητών του στους αγώνες, και την άποψη του, περί απαράδεκτης στάσης των διοργανωτών απέναντί του, ως διευθυντής αγώνα, όπως ορίστηκα από τα σωματεία – διοργανωτές ΑΣΡ Έλαφος και ΑΟ Θησέας, έχω να αναφέρω τα ακόλουθα:
Καταρχήν ευχαριστώ τόσο το σωματείο Ροδήλιος, όσο και τα υπόλοιπα σωματεία, Ροδιακά (Διαγόρας, Ανταίος, Άθλος, Ιβίσκος, Έλαφος) και μη (Τάλως Χανίων, ΠΓΣ Λάρισας, ΠΟ Βόλος, ΠΟ Τρίπολης, Θησέας Αθηνών) σωματεία για την τιμή που μας έκαναν να συμμετέχουν, και την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε ένα νέο θεαματικό εγχείρημα, που πραγματοποιήσαμε. Ακόμα, εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στους νικητές όλων των αγωνισμάτων όλων των κατηγοριών, εικοσιένα συνολικά αγωνίσματα, που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο που διεξήχθησαν οι αγώνες, με την συμμετοχή 70 και πλέον αθλητών.
Οι όροι του Τεχνικού Οδηγού των αγώνων, οι οποίοι βασίζονται στους διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς της ποδηλασίας (όσον αφορά τα αγωνίσματα ποδηλασίας σε πίστα και ειδικότερα στο six-day) τηρήθηκαν επ ακριβώς και με ευλάβεια. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τα αντίστοιχα άρθρα των Κανονισμών, όσο και από την σχετική άδεια, που μας χορηγήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.
Πιο συγκεκριμένα οι κανονισμοί του αγωνίσματος Six-Day δίνουν την αποκλειστική επιλογή τόσο των αθλητών που συμμετέχουν όσο και των στολών (αθλητικών εμφανίσεων) που χρησιμοποιούν αυτοί, στον διοργανωτή του αγώνα. Μάλιστα ο συγκεκριμένος κανονισμός αναφερόταν στους όρους του τεχνικού οδηγού του αγώνα, τον οποίο οι συμμετέχοντες με την δήλωση συμμετοχής τους, αποδέχονται όπως ακριβώς έχει συνταχθεί και έχει λάβει την σχετική άδεια.
Πράγματι δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση σχετικά με την συμμετοχή της εφηβικής ομάδας του Ροδήλιου, η οποία λύθηκε άμεσα. Ο λόγος ήταν ότι η αρχική πρόβλεψη της οργανωτικής επιτροπής ήταν για την συμμετοχή επτά ομάδων, για τις οποίες είχαμε ήδη φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου οι ποδηλάτες να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι πριν και κατά την διάρκεια της προσπάθειάς τους. Όταν όμως στην πορεία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια ακόμα που ενδιαφέρεται να συμμετέχει και μάλιστα είναι και αμιγώς Ροδιακή, παρά την οργανωτική αναστάτωση, που μας προκάλεσε μια επιπλέον συμμετοχή, την αντιμετωπίσαμε εγκαίρως και καταφέραμε σε διάστημα μόλις ολίγων ωρών να διευθετήσουμε τις οργανωτικές λεπτομέρειες και τελικά να δεχτούμε την επ ίσοις όροις συμμετοχή της ομάδας αυτής.
Η φράση απαράδεκτη συμπεριφορά δεν συνάδει με τα αθλητικά ιδεώδη ούτε εκφράζει την πραγματική εικόνα τόσο του αγώνα, όσο και του παρασκηνίου, το οποίο και αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ο δε χαρακτηρισμός …ανένδοτοι… κάθε άλλο παρά αληθής είναι και αυτό αποδεικνύεται από την τελική συμμετοχή της ομάδας Rodilios Juniors, η οποία μάλιστα έκανε την παρουσία της ιδιαίτερα αισθητή και ικανοποίησε τόσο τους εκατοντάδες φιλάθλους που παρακολούθησαν τους αγώνες, όσο και εμάς ως διοργανωτές.
Το αγώνισμα της ποδηλασίας, Six-Day διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ποδηλασίας, και είναι προφανές ότι την πρώτη φορά, η προσαρμογή του από το εξωτερικό, όπου αντίστοιχες εκδηλώσεις διεξάγονται επί δεκαετίες, ενδέχεται να μην επιτευχθεί στο απόλυτο όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα. Κάποια λάθη ή ελλείψεις ή προβληματισμοί που διαπιστώθηκαν είναι ο οδηγός μας για να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση την επόμενη χρονιά ακόμα πιο καλή.
Τέλος, ο Ροδήλιος ποδηλατικός όμιλος Ρόδου, είναι και αυτός ένα αθλητικό σωματείο με αρκετές και επιτυχημένες διοργανώσεις, και θα έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση σε οργανωτικά προβλήματα, που ενδεχομένως και ο ίδιος να έχει αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν, και να μην προβαίνει σε δηλώσεις, που στρεβλώνουν την αληθινή εικόνα του αγώνα.
Σε γενικές γραμμές η διοργάνωση στεφθηκε από απόλυτη επιτυχία, στην οποία συνέβαλαν όλοι και κυρίως οι ίδιοι πρωταγωνιστές δηλ. οι ποδηλάτες. Η εντύπωση που άφησε σε συμμετέχοντες, φιλάθλους αλλά και στην οργανωτική επιτροπή ήταν τέτοια, που μας επιτρέπει την επόμενη χρονιά να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο της διοργάνωσης, που πραγματικά δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από αντίστοιχες ευρωπαικές διοργανώσεις, λαβάνοντας υπόψην ότι διεξάγεται σε ένα μέρος απόλυτα συνδεμένο τόσο με την τουριστική προβολή της χώρας, όσο και με τα αθλητικά ιδεώδη!!!

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Διευθυντής Αγώνα Six-day of Rhodes
Κομισάριος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας
Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο.Ποδηλασίας
Ιωάννης Ράπτης
Διοργανωτής του Six Days of Rhodes

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments