Αρχική Αθλητικά νέα Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών

0
Φωτογραφία: sportfm.gr
Dodekanisos

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών γνώρισε την ήττα 10-13 από την Σερβία στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά. Σε δηλώσεις τους στην κάμερα της ΕΡΤ, τόσο ο τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, όσο και οι αθλητές του μόνο απογοητευμένοι δεν ήταν για την ήττα. Το αντίθετο μάλιστα καθώς μίλησαν με αποθεωτικά σχόλια ο ένας για τον άλλο. Θυμίζουμε πως παρά την απώλεια του χρυσού μεταλλίου η Ελλάδα είχε ήδη εξασφαλίσει το αργυρό μετάλλιο. 

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου στην κάμερα της ΕΡΤ

Αρχικά ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: «Ποιος να το φανταζόταν αυτό; Όσο πιο μακριά φτάναμε, θέλαμε κάτι παραπάνω. Ζήσαμε για πρώτη φορά έναν τελικό, θέλαμε να τον κερδίσουμε. Δεν το διαχειριστήκαμε σωστά στην αρχή και στο τελείωμα. Δεχθήκαμε 13 γκολ, τα περισσότερα που δεχθήκαμε στο τουρνουά. Δείξαμε στη διάρκεια του τελικού πόσο θέλαμε να κερδίσουμε. Παίξαμε απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο, που κατακτά το χρυσό για δεύτερη σερί φορά. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, δεν έχω λόγια. Τώρα που τελειώσαμε, έχουμε κάνει αρκετά πράγματα. Εκτός από το μετάλλιο, έχουμε δημιουργήσει μνήμες. Έχουμε γράψει ιστορία. Έχουμε κάνει νέους φίλους της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα», τόνισε.

Και τελείωσε: «Είναι μεγάλες στιγμές. Οι στιγμές αυτές είναι ανεπανάληπτες και θα μείνουν στην μνήμη μας. Θα μου μείνει για πάντα η απονομή που θα γίνει σε λίγο. Το να ανεβαίνεις στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ύψιστη τιμή και περηφάνια. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον, είναι η πιο ανανεωμένη ομάδα εδώ στο Τόκιο. Αυτή η ομάδα δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον. Πιστεύω θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Πιστεύω πως αυτοί που χάρηκαν κα νιώθουν περήφανοι για μας, θα έρθουν να μας δώσουν μια αγκαλιά στο αεροδρόμιο».

Οι δηλώσεις του αρχηγού Γιάννη Φουντούλη

«Δεν περίμενα οι συμπαίκτες μου να είναι τόσο απογοητευμένοι με το αργυρό μετάλλιο. Μου έκανε τεράστια εντύπωση και δείχνει τι αθλητές, τι χαρακτήρες, πόσο γεννημένοι νικητές είναι. Προσπάθησα να τους πω ότι αυτό που κάναμε ήταν τεράστιο και μόνο χαμόγελα πρέπει να έχουμε. Προφανώς χάσαμε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων και δεν συμβαίνει κάθε μέρα, βασικά δεν έχει συμβεί ποτέ. Τελειώνουμε με το αργυρό, που είναι κάτι σπουδαίο», υπογράμμισε ο Έλληνας Διεθνής πολίστας.

«Ιστορική στιγμή η κατάκτηση του μεταλλίου, αλλά θέλαμε το χρυσό»

Τα συναισθήματα του Γιάννη Αφρουδάκη, ήταν ανάμεικτα. Ο Έλληνας Διεθνής χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας στιγμή την κατάκτηση του μεταλλίου. Ωστόσο τόνισε πως είναι στεναχωρημένος γιατί ήθελε το χρυσό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αφρουδάκη: Tα συναισθήματα είναι έντονα, έχω ζήσει πάρ απολλές έντονες στιγμές με την Εθνική, ωραίες και άσχημες. Αυτό που έζησα εδώ ως αρχηγός αποστολής είναι κάτι διαφορετικό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήμουν εδώ. Είμαι λίγο συναισθηματικά φορτισμένος. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί θέλαμε το χρυσό, αυτό λέει πολλά. Δεν κατεβήκαμε στον τελικό για να χειροκροτήσουμε τους Σέφβους. Αμυντικά, κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας. Δίκαια χάσαμε. Είναι ώρα να γιορτάσουμε μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό πόλο, η εικόνα μιλάει από μόνη της», τόνισε. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments