Αρχική Αθλητικά νέα Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο

Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο

0
Φωτογραφία: The Mirror
Dodekanisos

Η Ισπανική «MARCA» δημοσίευσε μία λίστα με τους δέκα πιο υψηλόμισθους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Στο τελικό εβδομαδιαίο ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι, επιπλέον χρεώσεις ή μπόνους επίτευξης στόχων. Επιπροσθέτως, η λίστα αποτελείται από ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη βασική αμοιβή. Δηλαδή όχι απαραίτητα εκείνους που κερδίζουν περισσότερα χρήματα, καθώς οι συμφωνίες με χορηγούς και διαφημίσεις δεν περιλαμβάνονται. Τέλος, οι μισθοί τους έχουν μετατραπεί σε δολάρια. 

Αρχίζοντας από το νούμερο δέκα θα καταλήξουμε στο νούμερο ένα, και τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου. Στην λίστα κατά την δική μου εκτίμηση υπάρχει μόνο μία έκπληξη. 

10. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου) – 483.000 δολάρια την εβδομάδα

Πρόκειται για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή της Bundesliga, που βρίσκεται στην λίστα. Φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη. Για τον Λεβαντόφσκι δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2020 από την FIFA, είναι ο κορυφαίος ξένος επιθετικός που αγωνίστηκε ποτέ στο Γερμανικό ποδόσφαιρο. Ο Πολωνός, με την Ντόρτμουντ μέτρησε 187 συμμετοχές και 103 γκολ. Με την Μπάγερν αριθμεί 333 εμφανίσεις και 301 γκολ μέχρι στιγμής. Στα 11 χρόνια που βρίσκεται στην Γερμανία έχει κατακτήσει εννιά πρωταθλήματα (δύο με την Μπορούσια), αμέτρητα κύπελλα και σούπερ καπ. Ενώ κέρδισε και το Champions League 2020 με την Μπάγερν. Μυθικά νούμερα, για έναν «μάγο» του σύγχρονου ποδοσφαίρου. 

9. Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) – 517.000 δολάρια την εβδομάδα

Πρόκειται για τον μοναδικό Ισπανό ποδοσφαιριστή της λίστας και κατά την δική μου εκτίμηση την έκπληξη που ανέφερα. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια συνδέθηκε με μεταγραφές, ο Ντε Χέα «έκλεισε» δεκαετία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πάνω από 440 συμμετοχές και στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που είναι μόλις 30 ετών. Έχει σίγουρα ακόμα μία δεκαετία -χωρίς υπερβολές- να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο. 

8. Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι) – 531.000 δολάρια την εβδομάδα

Ο Ντε Μπρόινε αποτελεί τον «πνεύμονα» στην επιθετική ανάπτυξη της Μάντσεστερ Σίτι. Δυστυχώς οι συχνοί τραυματισμοί του χτυπούν την πόρτα. Όταν αυτό συμβαίνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα «πονοκεφαλιάζει». Δεν προκαλεί έκπληξη που βρίσκεται εδώ. Ο Βέλγος βαδίζει στον έβδομο χρόνο του στην Αγγλία με την φανέλα των «πολιτών». Μέχρι στιγμής μετράει 263 συμμετοχές, 67 γκολ και 107 ασίστ. 

7. Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 531.000 δολάρια την εβδομάδα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έριξε κατά πάρα πολύ τις απαιτήσεις του, ώστε να υπογράψει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην Γιουβέντους ο Πορτογάλος επιθετικός λάμβανε διπλάσιες αποδοχές από ότι τώρα. Όταν, όμως, μιλάμε για τον Ρονάλντο αυτά έχουν μικρή σημασία. Περιττό να αναφέρουμε πως είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές στον πλανήτη. Οι χορηγίες και τα άλλα ενδιαφέροντά του ανέρχονται σε 470 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

6. Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) – 566.000 δολάρια την εβδομάδα

Παρά την πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης φέτος, ο Κιλιάν Εμπαπέ παρέμεινε κάτοικος Παρισιού. Ωστόσο με το συμβόλαιό του να εκπνέει το επερχόμενο καλοκαίρι, είναι σίγουρο πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα ποσά θα ξεφύγουν. Όπου και αν αγωνιστεί ο Εμπαπέ είναι δεδομένο πως θα παραμείνει στην λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές για πολλά ακόμα χρόνια. 

5. Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης) – 690.000 δολάρια την εβδομάδα

Ίσως για κάποιους το όνομα του Γκάρεθ Μπέιλ να αποτελεί έκπληξη. Παρά τη «φθορά» που έχει υποστεί η φήμη του τα τελευταία χρόνια, ο Ουαλός παραμένει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες. Φαντάζει πιθανό σενάριο πως οι μέρες του σε αυτή τη λίστα, μπορεί να είναι μετρημένες. Παρόλα αυτά ποτέ μην λες ποτέ. Η επιστροφή του Κάρλο Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία που φαίνεται να ευδοκιμεί.

4. Αντουάν Γκριεζμάν (Μπαρσελόνα) – 793.000 δολάρια την εβδομάδα

Ο Γκριεζμάν μέχρι χθες αργά το βράδυ αποτελούσε ποδοσφαιριστή της Μπαρσελόνα. Όμως, τελευταία στιγμή Μπαρσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης συμφώνησαν για τον δανεισμό του Γάλλου επιθετικού. Ο «άσωτος» υιός επέστρεψε στην Ατλέτικο και η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρα αγοράς ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι σύλλογοι συμφωνούν να πληρώνουν από κοινού τον ποδοσφαιριστή. Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το οτιδήποτε, το σίγουρο είναι πως ο Γάλλος δεν μετακινείται από την λίστα. 

3. Λουίς Σουάρεζ (Ατλέτικο Μαδρίτης) – 793.000 δολάρια την εβδομάδα

Ο Σουάρεζ διέψευσε κάθε προγνωστικό πέρυσι και «οδήγησε» την Ατλέτικο Μαδρίτης σε έναν ανέλπιστο τίτλο στην La Liga. Παράλληλα έδωσε και ένα ηχηρό «χαστούκι» στην Μπαρσελόνα, η οποία θεωρώντας τον «τελειωμένο», τον άφησε ελεύθερο να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αν μη τι άλλο, ο Ουρουγουανός επιθετικός δικαιολόγησε στο 100% τις εβδομαδιαίες απολαβές του.

2. Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν) – 836.000 δολάρια την εβδομάδα

Μπορεί ο Νεϊμάρ να απολαμβάνει ένα πλουσιοπάροχο μισθό στην Παρί, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει επιδείξει τις ικανότητές του. Οι συχνοί τραυματισμοί που τον ταλαιπωρούν,  έχουν κρατήσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό πολλές φορές «πίσω». Στο Παρίσι βρίσκεται από το 2017 και έχει καταγράψει μόλις 117 συμμετοχές και 87 γκολ. 

1. Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν) – 1.325.000 δολάρια την εβδομάδα

Προφανώς και στην κορυφή δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάποιος άλλος πέραν του Λιονέλ Μέσι. Νέος σύλλογος, ίδια κατάσταση. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, δεν αποτελεί έκπληξη ότι αμείβεται με τον υψηλότερο μισθό στο ποδόσφαιρο. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που κερδίζει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα. Φυσικά, τα μπόνους και οι χορηγίες εκτοξεύουν τις απολαβές του ακόμα υψηλότερα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments