Αρχική Videos “Οι απαιτήσεις της Ρωσίας για την Ουκρανία είναι απαράδεκτες”, λέει ο Blinken

“Οι απαιτήσεις της Ρωσίας για την Ουκρανία είναι απαράδεκτες”, λέει ο Blinken

0

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η ρωσική απαίτηση να αναγνωρίσει το Κίεβο «νέες εδαφικές πραγματικότητες» δεν επιτρέπει τη δημιουργία μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας για την Ουκρανία. Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βρετανό ομόλογο του Τζέιμς Κλέβερλι, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Οι Ρώσοι προσπαθούν να προωθήσουν την αφήγηση ότι ενδιαφέρονται για τη διπλωματία, και η Ουκρανία και εμείς όχι. Αυτό, φυσικά, δεν είναι αλήθεια. Ο Πούτιν έχει πει ότι έως ότου η Ουκρανία αναγνωρίσει νέες εδαφικές πραγματικότητες, δεν θα υπάρχει τίποτα για να μιλήσουμε. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να είναι αφετηρία για διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Η Ρωσία από τη δική της πλευρά, εξακολουθεί να τονίζει πως σχεδιάζει να πραγματοποιήσει  «αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας, για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που είναι υπεύθυνοι για αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων» στο Ντονμπάς .

Στο τέλος του περασμένου έτους, ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι «είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία για κάποια αποδεκτά αποτελέσματα, αλλά αυτό είναι δική τους υπόθεση. Δεν αρνούμαστε εμείς να διαπραγματευτούμε, αλλά αυτοί».


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments